Διαβεβαιώσεις Τόσκα για ενίσχυση της αστυνόμευσης στο Πεδίον Αρεως

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/02/2017 15:08 |
Διαβεβαιώσεις Τόσκα για ενίσχυση της αστυνόμευσης στο Πεδίον Αρεως
Πηγή: INTIME NEWS

Για εντατικοποίηση της αστυνόμευσης μέσα και γύρω από το Πεδίον του Aρεως, ώστε να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα εγκληματικότητας και να ενισχυθεί η ασφάλεια των κατοίκων στην περιοχή, δεσμεύτηκε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Οπως τόνισε, το 2016 έχουν προσαχθεί 1.457 άτομα, εκ των οποίων τα 243 για ναρκωτικά, «από τις εξορμήσεις του Αστυνομικού Τμήματος Κυψέλης».

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Δ' αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη, που έκανε λόγο για πλήρη εγκατάλειψη ενός από τα πιο κεντρικά και σημαντικά πάρκα της Αθήνας, ο κ. Τόσκας αναγνώρισε τα προβλήματα που υπάρχουν και διαβεβαίωσε πως, σε ό, τι αφορά την ΕΛΑΣ, θα ενισχύσει και θα εντατικοποιήσει τις αστυνομικές εξορμήσεις της για την προστασία και ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής.

Από την πλευρά του, ο κ. Κακλαμάνης υποστήριξε ότι «το Πεδίον του Αρεως έχει εγκαταλειφθεί πλήρως στην τύχη του, τόσο από τον δήμο Αθηναίων, όσο και από την Περιφέρεια Αττικής και την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να έχει γίνει εστία εγκληματικής παραβατικότητας», σημειώνοντας ότι «είναι ένα πρόβλημα όνειδος για την πρωτεύουσα».

«Δε χρειάζονται μαγικές λύσεις για τα αυτονόητα, όπως το να είναι φωτισμένο το πάρκο, να περιφραχθεί ο χώρος γύρω- γύρω, να κλείνουν οι είσοδοι το βράδυ και να υπάρχει τακτική παρουσία της αστυνομίας» ανέφερε ο κ. Κακλαμάνης.

Κατέθεσε στη Βουλή και φωτογραφίες που έβγαλαν κάτοικοι της περιοχής την προηγούμενη εβδομάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δε μπορώ να τις περιγράψω, για λόγους ντροπής, το τι αποκαλύπτουν. Η πορνεία ανηλίκων γίνεται μέρα-βράδυ».

«Πάρτε πρωτοβουλία να γίνει σύσκεψη μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων, της περιφέρειας και του δήμου, για να λυθεί το καθεστώς της ιδιοκτησίας και να μεταβιβαστεί στον δήμο Αθηναίων, όπως έγινε και με τον Εθνικό Κήπο» επέμεινε ο κ. Κακλαμάνης, σημειώνοντας ότι τους τελευταίους τρεις μήνες υπήρξαν μέσα στο πάρκο τρεις θάνατοι.

«Η αλλαγή χρήσης γης είναι καθαρά θέμα των δύο τοπικών αρχών να συμφωνήσουν. Οι όποιες παρεμβάσεις για το πάρκο, ανήκουν στην Περιφέρεια Αττικής. Οπως μας ενημέρωσε, έχουν γίνει αρκετές ενέργειες από την πλευρά της για τη βελτίωση της κατάστασης. Δε λέω ότι δεν υπάρχουν απαράδεκτα προβλήματα, έγιναν όμως αρκετές παρεμβάσεις» απάντησε ο κ. Τόσκας.

Οπως σημείωσε, η Περιφέρεια Αττικής έχει μισθώσει ιδιωτική εταιρεία για την αστυνόμευση του πάρκου, ενώ ο ίδιος συναντήθηκε με την αρμόδια αντιπεριφερειάρχη την προηγούμενη εβδομάδα, για να υπάρξει συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, «θα ενταθούν οι προσπάθειες για τη λύση των προβλημάτων που εξακολουθούν να υπάρχουν».