Εγκλημα με θύμα 71χρονο συνταξιούχο ήρθε στο φως στην Εδεσσα.

Από το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας συνελήφθη άμεσα ως δράστης ένας 47χρονος, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος στο σπίτι του ηλικιωμένου τον τελευταίο χρόνο.

Οπως προέκυψε, το βράδυ της Πέμπτης, λίγο πριν τις 11.00, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του 71χρονου, του προκάλεσε πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι με μαχαίρι και ξυλουργικό εργαλείο (ράσπα), με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Ο 47χρονος έβγαλε το πτώμα στην είσοδο της μονοκατοικίας, ειδοποίησε την Αστυνομία ότι βρήκε νεκρό τον συνταξιούχο κι εγκατέλειψε το σημείο. Ωστόσο, λίγο αργότερα εντοπίστηκε σε κοντινό σημείο και συνελήφθη, ενώ στο σπίτι του θύματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το μαχαίρι και το ξυλουργικό εργαλείο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το έγκλημα φάινεται πως διαπράχθηκε για ασήμαντη αφορμή, έπειτα από διαπληκτισμό μεταξύ των δύο ανδρών.

Ο συλληφθείς φέρεται ως τοξικομανής, ενώ είχε απασχολήσει παλιότερα τις διωκτικές Αρχές για κλοπές και ναρκωτικά.

Επιπλέον, στις 4 Ιανουαρίου 2017 πρωταγωνίστησε σε επεισόδιο με 37χρονο, όταν, έπειτα από μεταξύ τους καβγά, του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε με ψαλίδι. Τότε είχε συλληφθεί για το περιστατικό, με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, αλλά μετά την απολογία του στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε επικαλεστεί αναπηρία και, εκμεταλλευόμενος τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου, απέφυγε την προφυλάκιση

Τώρα, με δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος του, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Εδεσσας.