Μία από τις πολλές δικογραφίες με κεντρικό πρόσωπο τον Αρτέμη Σώρρα απασχόλησε την Πέμπτη την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Στο Ανώτατο Δικαστήριο συζητήθηκε η αναίρεση υπέρ του νόμου που ασκήθηκε από την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου εισαγγελική, Ευσταθία Σπυροπούλου, με την οποία ζητείται να ανατραπεί η απόφαση του 2013 που εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, στην οποία υπήρξε η παραδοχή ότι τα 600 δισ. δολάρια που διατείνεται ότι διαθέτει ο Αρτέμης Σώρρας είναι υπαρκτά και σε τίτλους ομολόγων.

Η επίμαχη απόφαση προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, ώστε η υπόθεση να επανακριθεί από την ελληνική δικαιοσύνη.

Οπως αναφέρεται στην αναίρεση υπέρ του νόμου η αντεισαγγελέας Ευσταθία Σπυροπούλου η επίμαχη απόφαση – που έχει σχολιαστεί ποικιλοτρόπως- εστερείτο αιτιολογίας είχε ελλειπή επιχειρήματα και προβλήματα νομικής φύσεως.

Παράλληλα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι ανοιχτές έρευνες από τις εισαγγελικές έρευνες για τα έργα και τις ημέρες εκείνου και των συνεργατών του .

Η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες μέρες.