Στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου άλλη μια δικογραφία για τον Σώρρα

  | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/02/2017 14:03 |
Στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου άλλη μια δικογραφία για τον Σώρρα

Μία από τις πολλές δικογραφίες με κεντρικό πρόσωπο τον Αρτέμη Σώρρα απασχόλησε την Πέμπτη την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Στο Ανώτατο Δικαστήριο συζητήθηκε η αναίρεση υπέρ του νόμου που ασκήθηκε από την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου εισαγγελική, Ευσταθία Σπυροπούλου, με την οποία ζητείται να ανατραπεί η απόφαση του 2013 που εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, στην οποία υπήρξε η παραδοχή ότι τα 600 δισ. δολάρια που διατείνεται ότι διαθέτει ο Αρτέμης Σώρρας είναι υπαρκτά και σε τίτλους ομολόγων.

Η επίμαχη απόφαση προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, ώστε η υπόθεση να επανακριθεί από την ελληνική δικαιοσύνη.

Οπως αναφέρεται στην αναίρεση υπέρ του νόμου η αντεισαγγελέας Ευσταθία Σπυροπούλου η επίμαχη απόφαση - που έχει σχολιαστεί ποικιλοτρόπως- εστερείτο αιτιολογίας είχε ελλειπή επιχειρήματα και προβλήματα νομικής φύσεως.

Παράλληλα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι ανοιχτές έρευνες από τις εισαγγελικές έρευνες για τα έργα και τις ημέρες εκείνου και των συνεργατών του .

Η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες μέρες.

3
Νεμεσις
17/02/2017 12:55
Μια δικογραφια για τον ψευτη τον Τσιπρα που με ψεμματα ανεβηκε στην εξουσια, με ψευτικες υποσχεσεις παραπλανησε τον λαο, το ΟΧΙ το εκανε ΝΑΙ, δεν προκειται να υπαρξει ε? Μετα ο Σωρρας μας φταιει ετσι?
THEO
17/02/2017 10:56
Πάντα θα υπάρχουν απατεώνες να κοροιδεύουν τους αφελείς και απελπισμένους.'Οπως παλιότερα με το νερό του Καματερού,γιά όσους θυμούνται.Το τραγικοκωμικό είναι ότι βρέθηκε δικαστής πού απεφάνθει ότι ο Σιώρας διαθέτει 600 δις δολλάρια και βέβαια του έλυσε τα χέρια.Από κάτι τέτοιους δικαστές ποιός θα μας προστατέψει;;
Βέρος δημοκράτης
16/02/2017 15:32
Ο Κοντονής είναι η μοναδική φωτεινή εξαίρεση μέσα στον συρφετό της συριζαλητείας. Ο μόνος που δικαιούται τον τίτλο "αριστερός δημοκράτης". Και με το ποδόσφαιρο, αλλά και τώρα στο υπουργείο δικαιοσύνης δείχνει πως θα έπρεπε να είναι η αριστερά στην εξουσία. Δεν ξέρω τί μπορεί να κάνει ένας και μοναδικός μέσα στον εσμό των παλιάτσων της παράταξής του, μάλλον πολύ λίγα, αλλά αξίζει να σημειωθεί η σωστή του στάση σε όλα τα θέματα της αρμοδιότητάς του.