Ποινική δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή ασκήθηκε σε βάρος του 25χρονου, για την επίθεση σε βάρος του καθηγητή Αγγελου Συρίγου, στο χώρο του Παντείου Πανεπιστημίου.

Ο 25χρονος παραπέμφθηκε για να δικαστεί στο αυτόφωρο.

Παράλληλα, τα άλλα δύο άτομα που είχαν προσαχθεί για την επίθεση στον καθηγητή, αφέθηκαν ελεύθερα, αφού δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.

«Είναι παράλογο, στον χώρο στον οποίο υποτίθεται ότι υπάρχει ελευθερία απόψεων, να κινδυνεύεις από σωματική βία, αν πεις την άποψή σου» δήλωσε ο κ. Συρίγος, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Εκανα μία φιλική και ευγενική παρατήρηση σε κάποιον ο οποίος έγραφε στον τοίχο. Του είπα μην γράφεις στον τοίχο, που τον είχαν βάψει, τον είχαν ασπρίσει πριν από μερικές ημέρες… Δεν είχα πρόθεση να διαπληκτιστώ μαζί τους, δεν είναι ο τύπος μου τέτοιος. Τους είπα για ποιον λόγο δε χρησιμοποιούν αφίσες κι ένας από αυτούς άρχισε να βάφει το παντελόνι μου με το σπρέι… Υστερα από ενάμισι λεπτό βρέθηκα να μου επιτίθενται τρεις με άγριο τρόπο. Ευτυχώς, παρενέβησαν φοιτητές και με προστάτεψαν, φοιτήτριες οι οποίες έτυχε να είναι δίπλα στο περιστατικό και όρμησαν πάνω και τους σταμάτησαν, μετά ήλθε κι άλλος κόσμος» είπε ο αναπληρωτής καθηγητής, γνωστοποιώντας ότι στο νοσοκομείο τού έγιναν έξι ράμματα και αναρρώνει πολύ καλά.