Πλούσια συλλογή από βυζαντινές εικόνες μέχρι οπλισμό κατείχε 81χρονος πρώην επιχειρηματίας ο οποίος συνελήφθη από τις αρχές Ασφαλείας.

Ανάμεσα στα ευρήματα υπήρχε και ένας πίνακας ο οποίος αρχικά εκτιμήθηκε ότι μπορεί να είχε σχέση με τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, τον γνωστό Ελ Γκρέκο. Ωστόσο το συγκεκριμένο έργο τέχνης μεταφέρθηκε στα εξειδικευμένα εργαστήρια της Εθνικής Πινακοθήκης, όπου εξετάστηκε και διαπιστώθηκε ότι δεν πρόκειται για έργο με ιδιαίτερη ιστορική σημασία και δεν συνδέεται επουδενί με τον μεγάλο ελληνικής καταγωγής δημιουργό του 16ου αι, όπως διευκρίνισε στα ΝΕΑ η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα.

Οι Αρχές Ασφάλειας έφθασαν στην συλλογή και στο οπλοστάσιο που κατείχε ο 81χρονος σε κατοικία στην περιοχή της Μάνδρας ,στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας για την πλήρη εξάρθρωση των συμμοριών των Ρομά καθώς όπως διαπιστώθηκε ο 81χρονος ήταν υποψήφιο θύμα τους.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

-23 εικόνες βυζαντινής περιόδου

-5 άμφια

-108 αρχαία νομίσματα

-μια πήλινη κεφαλή

-Ένα πολυβόλο στηριζόμενο σε τρίποδο, που χρονολογείται προ του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

-2 βλήματα όλμων, ανενεργά Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

-7 πιστόλια και 3 περίστροφα

-μια επαναληπτική καραμπίνα, με τροποποιημένο γεμιστήρα και ένα τυφέκιο με διόπτρα και σιγαστήρα.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του για παράβαση των νομοθεσιών περί προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και περί όπλων οδηγήθηκε Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.