Νέος «εξάψαλμος» του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ κατά της ομοφυλοφιλίας: Με εγκύκλιο που έστειλε στους ιερούς ναούς του Πειραιά, προτρέπει τους γονείς να ζητήσουν απαλλαγή των παιδιών τους από πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας που πρόκειται να υλοποιηθεί σε λίγο καιρό στα γυμνάσια και θα έχει θέμα μεταξύ άλλων και την ομοφυλοφιλία. Μάλιστα, στη σχετική εγκύκλιο ο μητροπολίτης Πειραιώς ενημερώνει πως την Κυριακή στις εκκλησίες θα υπάρχει…φωτοτυπημένο το έντυπο δήλωσης της απαλλαγής ώστε να το προμηθευτούν οι γονείς.

«Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές προστατεύστε τα παιδιά μας από την λαίλαπα χωματοποίησης της ψυχής τους και διαστροφής της προσωπικότητός τους. Δυστυχώς είναι εσχάτη ώρα!» λέει ο Σεραφείμ σε μία από τις πιο…λάιτ εκφράσεις που χρησιμοποιεί – στο γενικώς «σκληρό» κείμενό του – για να διατυπώσει τις απόψεις του για την ομοφυλοφιλία.

Υπενθυμίζεται πως για το ίδιο θέμα ο Σεραφείμ είχε στείλει την περασμένη εβδομάδα επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου ζητώντας του η σχετική εγκύκλιος που είχε στείλει το Υπουργείο στα σχολεία να αποσυρθεί και ουσιαστικά να μην πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα. Στα σχέδια του Υπουργείου ήταν η διοργάνωση θεματικής εβδομάδας για ζητήματα Διατροφής, Εθισμού-Εξαρτήσεων και Εμφύλων Ταυτοτήτων. Αλλά αυτό που ξεσήκωσε τον Σεραφείμ ήταν η ενότητα που αναφερόταν στην ομοφοβία και την τρανφοβία στην κοινωνία και το σχολείο. Τα σχολεία θα έπρεπε έως τις 10 Φεβρουαρίου να ενημερώσουν για το σχέδιο υλοποίησης της θεματικής εβδομάδος. Φαίνεται όμως πως εκπαιδευτικοί και Υπουργείο λογάριαζαν χωρίς τον…Σεραφείμ.

Και τι δεν λέει στην εγκύκλιο που έχει στείλει στις ενορίες της Μητρόπολής του ο Σεραφείμ και η οποία θα διαβαστεί την Κυριακή στους ναούς. Το κείμενο ξεκινάει με την οδηγία του: «Νά αναγνωσθή ευκρινώς αντί κηρύγματος κατά τήν Κυριακή 29η Ἰανουαρίου ε.ε.. και να ευρίσκωνται εις το επιτροπάτο φωτοτυπημένες οι συνημμένες δηλώσεις γιά νά παραληφθούν από τούς πιστούς γονείς ή κηδεμόνες μαθητών Γυμνασίου».

Το φωτοτυπημένο έντυπο απαλλαγής που θα υπάρχει στους ναούς

Στη συνέχεια ο Σεραφείμ αναφέρει: «Σήμερα o Σατανάς σηκώνει πάλι με αυθάδεια το κεφάλι και απειλεί να καταστρέψει ό,τι ωραίο, υψηλό, ηθικό, πνευματικό, χριστιανικό, ευαγγελικό, αποστολικό καί πατερικό, έχει κατορθωθεί κατά το δισχιλιετές διάστημα της ζωής και δράσεως της ορθοδόξου Εκκλησίας». Πιο κάτω, όπως έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν λέει για την ομοφυλοφιλία χαρακτηρίζοντάς την ανώμαλη σεξουαλική συμπεριφορά: «Η δημόσια προβολή της ομοφυλοφιλίας, εκτός του ότι προσβάλλει την δημόσια αιδώ και την θρησκευτική μας συνείδηση, στέλνει πρός τούς νέους μηνύματα ανώμαλης σεξουαλικής συμπεριφοράς καί αποτελεί τορπίλλη στά θεμέλια της ελληνικής οικογένειας καί της κοινωνίας μέ τό οξύ δημογραφικό πρόβλημα, αλλά καί αιτία ψυχοπαθολογικών διαταραχών στά παιδιά, πού θά ανατραφούν από ομοφυλοφιλικά ζεύγη, όπως επιδιώκεται».

Και καταλήγει, λέγοντας για τη θεματική εβδομάδα και κατηγορώντας το Υπουργείο για αυταρχική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά: «(…) επιδιώκεται η απενοχοποίησι στίς συνειδήσεις των μικρών μαθητών Γυμνασίου της ομοφυλοφιλίας καί η εμπέδωσι στίς συνειδήσεις τους τις δυνατότητος ανατροπής της ανθρώπινης φυσιολογίας ώστε τά αγόρια καί τά κορίτσια νά μήν θεωρούν ως δεδομένο τό φύλο πού ο Θεός τούς δώρισε κατά τήν σύλληψη καί γέννηση τους αλλά καλούνται νά αποφασίσουν νά διαλέξουν τό φύλο πού νομίζουν ότι προτιμούν. Αντιλαμβάνεσθε τό μέγεθος του εγκλήματος κατά των παιδιών μας πού επιχειρεί στό όνομά μας καί χωρίς τή γνώμη μας, αυταρχικά καί αντιδημοκρατικά η ελληνική Πολιτεία καί μάλιστα διά της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

Δείτε εδώ ολόκληρη την εγκύκλιο του Σεραφείμ: