«Φλέβα χρυσού χτύπησαν » οι αρμόδιοι κατά τη διάρκεια των ερευνών στις τραπεζικές θυρίδες ,σε σπίτια μελών της συμμορίας «διαρρηκτών –ληστών με τις Ferrari».

Πλήθος κοσμημάτων η αξία των οποίων υπερβαίνει το -1.000.000- ευρώ, το χρηματικό ποσό των -76.070- ευρώ, -700- χρυσές λίρες, πολυτελή ρολόγια, αποτελούσαν των κρυμμένο θησαυρό των κλοπιμαίων της μαφιόζικης συμμορίας.

Η νέα ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση για την πλήρη εξάρθρωση της συμμορίας δεν περιορίσθηκε στο «κυνήγι του θησαυρού», αλλά προχώρησε και στην σύλληψη τριών αρχηγικών μελών του δικτύου.

Επιπλέον εξιχνιάσθηκαν άλλες τριάντα τρεις περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών με την συνολική αξία των κλαπέντων κοσμημάτων και των αφαιρεθέντων χρηματικών ποσών να υπερβαίνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Η νέα επιχείρηση για την πλήρη αποδόμηση της συμμορίας πραγματοποιήθηκε.

ύστερα από παραγγελία του Ειδικού Ανακριτή που διερευνά την υπόθεση.

Διενεργήθηκαν δεκαεπτά έρευνες, εκ των οποίων οι δέκα σε σπίτια και αποθηκευτικούς χώρους και οι επτά σε τραπεζικές θυρίδες.

Οι έρευνες συνεχίζονται για την πλήρη αποδόμηση του δικτύου με ιδιαίτερο βάρος το κύκλωμα των κλεπταποδόχων στους οποίους η συμμορία διοχέτευε τα πανάκριβα κοσμήματα και ρολόγια.