Διασφάλιση της απασχόλησης και της καταβολής δεδουλευμένων σε συμβασιούχους των δήμων, «δίκαιη και οριστική λύση» στο θέμα των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και δρομολόγηση των διαδικασιών για υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης, υποσχέθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ο κ. Σκουρλέτης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των δημοτικών υπαλλήλων, ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στις κατάλληλες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί η απασχόληση και η πληρωμή όσων συμβασιούχων παρατάθηκαν οι συμβάσεις τους αυτοδίκαια μέχρι το τέλος του 2017, και εμπίπτουν σε περιορισμούς του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Τα συνδικαλιστικά στελέχη ενημερώθηκαν επίσης, ότι το υπουργείο, «με απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα αλλά και στο ενωσιακό και εθνικό πλαίσιο προστασίας των εργαζομένων από την καταχρηστική εφαρμογή του καθεστώτος εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, αναζητά συνολική, δίκαιη και οριστική λύση στο πρόβλημα της εργασιακής ομηρίας, που συνειδητά επέβαλαν στους εργαζόμενους αυτούς οι προηγούμενες κυβερνήσεις», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι ορίστηκαν οι εκπρόσωποι του υπουργείου στην Επιτροπή που θα αναλάβει τις σχετικές συζητήσεις.

Τέλος, γνωστοποιήθηκε ότι το λεγόμενο πολυνομοσχέδιο που καταρτίζει το υπουργείο, και το οποίο ρυθμίζει ζητήματα των ΟΤΑ και δημοτικών υπαλλήλων, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το αργότερο μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου.