Προθεσμία για να απολογηθούν ζήτησαν και πήραν οι τρεις κατηγορούμενοι για τη στυγερή δολοφονία 39χρονου επιχειρηματία, την περασμένη εβδομάδα στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το απόγευμα της Δευτέρας ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία σε βάρος 25χρονου, του 34χρονου συνεταίρου του θύματος και 30χρονης (φίλης του 34χρονου), που, σύμφωνα με την τοπική Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, εμπλέκονται στην υπόθεση. Επιπλέον, οι δύο άνδρες αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ψευδορκίας, όπως και η γυναίκα, που κατηγορείται και για υπόθαλψη εγκληματία.

Ο 25χρονος και η 30χρονη θα απολογηθούν στη Β΄ ανακρίτρια Ηρακλείου την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη θα απολογηθεί ο 34χρονος βασικός κατηγορούμενος.

Για την ώρα ο 25χρονος και ο 34χρονος δεν έχουν ομολογήσει ποιος σκότωσε με απανωτά χτυπήματα στο κεφάλι τον 39χρονο, αλλά ο ένας επιρρίπτει την ευθύνη στον άλλον. Ο 34χρονος δέχεται μόνο ότι βοήθησε ώστε από κοινού με τον 25χρονο να εξαφανίσουν το πτώμα.

Ο Ιάκωβος Εμμανουήλ, πατέρας ενός 8χρονου παιδιού, είχε βρεθεί το πρωί της 10ης Ιανουαρίου, σε ρυάκι στην περιοχή Ροδιά του δήμου Μαλεβιζίου, τραυματισμένος θανάσιμα στο πρόσωπο.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, σημαντικό στοιχείο στα χέρια των αστυνομικών αποτέλεσε η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και κυρίως το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, οι οποίες έχουν καταγράψει τις κινήσεις των εμπλεκομένων. Συγκεκριμένα, έχει καταγραφεί η ταυτόχρονη κίνηση των αυτοκινήτων τόσο του δράστη, όσο και του θύματος προς το σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα του επιχειρηματία, αλλά και η επιστροφή μόνο του οχήματος των φερόμενων ως δραστών.

Πιθανότερο κίνητρο της δολοφονίας θεωρείται το μεγάλο χρηματικό ποσό που χρωστούσε ο 34χρονος κατηγορούμενος στο θύμα.