Οχι στην έκδοση των δύο Τούρκων αξιωματικών

  | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/01/2017 15:20 |
Οχι στην έκδοση των δύο Τούρκων αξιωματικών

Οχι στο αίτημα έκδοσης των δύο από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς για τους οποίους την Τρίτη εκδικάστηκε το αίτημα των τουρκικών αρχών για έκδοσή τους στη γείτονα, είπε κατά τη διάρκεια της αγόρευσής της η αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου κυρία Βασιλική Θεοδώρου.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός πρότεινε κατ΄αρχήν την απόρριψη του αιτήματος των τουρκικών αρχών τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι δεν είναι συγκεκριμένο και σαφές, ενώ για την ουςία των κατηγοριών που αποδίδουν οι τουρκικές αρχές, η κυρία θεοδώρου ανέφερε ότι τα στοιχεία που έχουν σταλεί πάσχουν από γενικότερες και αοριστία.

Σε κάθε περίπτωση, όμως τόνισε η εισαγγελική λειτουργός, ακόμα και αν το αίτημα των τουρκικών αρχών γίνει δεκτό, πρέπει επί της ουςίας να απορριφθεί καθώς, ΄οπως ανέφερε υπάρχουν σοβαρότατα στοιχεία που συνηγορούν ότι οι εκζητούμενοι δεν πρόκειται να τύχουν δίκαιης δίκης στη γείτονα, ενώ ο κίνδυνος να υποστούν βασανιστήρια και ε
Οι δύο πρώτοι από τους οκτώ - για τους οποίους ζητείται η έκδοςή τους στην Τουρκία- που δικάστηκαν σήμερα, είχαν σε πρώτο βαθμό από το Συμβούλιο Εφετών αντιφατική δικαστική μεταχείριση. Για τον ένα είχει κριθεί να μην εκδοθεί και για τον άλλον το αντίθετο.

Πάντως κατά τη σημερινή, πρώτη δίκη, ενώπιον του Αρείου Πάγου, πολλοί άνθρωποι της πνευματικής ζωής και της πολιτικής που τάσσονται κατά της έκδοσής τους ήταν παρόντες, ενώ πολλοί από αυτούς κατέθεσαν και ως μάρτυρες.

Μεταξύ αυτών και ο πανεπιστημιακός Μιχάλης Σταθόπουλος που έχει διατελέσει και υπουργός Δικαιοσύνης ο οποίος κατηγορηματικά δήλωσε ότι αν ήταν υπουργός θα ετάσσετο κατά της έκδοσής τους, σημειώνοντας τους άμεσους κινδύνους να υποστούν βασανισμούς και να κινδυνεύσει η ζωή τους.
η του κράτους δικαίου.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται τις προσεχείς ημέρες ενώ αύριο και μεθαύριο πρόκειται να εκδικαστούν και οι υποθέσεις ως προς τους υπόλοιπους εκζητούμενους από τον Αρειο Πάγο από άλλους δικαστές μια και δεν έγινε δεκτό το αίτημα των συνηγόρων τους να συνεκδικαστούν όλες μαζί προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος έκδοσης αντιφατικών αποφάσεων.

6
Α.Σ.
10/01/2017 18:07
Με συγκίνηση και υπερηφάνεια διαβάσαμε την πρόταση της αντεισαγγελέως (αν και το άρθρο παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα δομής και σύνταξης). Ελπίζουμε να υιοθετηθεί από το δικαστήριο, γιατί ακόμη και σήμερα η χώρα μας, παρά τις απίστευτες περιπέτειες που έχει περάσει η Δημοκρατία, εξακολουθεί να θεωρείται παγκοσμίως ως ο τόπος που συμβολίζει τη γέννηση της Δημοκρατίας. Ας αποδείξουμε για μια φορά ακόμη ότι ο συμβολισμός παραμένει ζωντανός.
TheCommentsMaster
10/01/2017 20:57
Και ακριβώς τι δουλειά έχει η δημοκρατία με ολα αυτά ρε τούβλο; Αμερικάνος είσαι; Το ξέρεις οτι η δημοκρατία είναι απλώς ενα σύστημα που δια της ψήφου επιτρέπει στην πλεοψηφία να διοικήσει και τίποτα περισότερο; Η δημοκρατία δεν είναι φιλοσοφικό δόγμα ούτε ηθική διδασκαλία. Ούτε καλή ούτε κακή. Είναι απλώς η γνώμη των πολλών οι οποίοι κάλλιστα μπορούν να κάνουν λάθος. Ο Χίτλερ, ο Α. Παπανδρέου, ο Μπούς και πολλά άλλα καθίκια ψηφίστηκαν και ήρθαν στην εξουσία, ανόητε.
Α.Σ.
11/01/2017 12:46
Σίγουρα, η δημοκρατική κουλτούρα απαιτεί ένα επίπεδο δημόσιου διαλόγου, όπου οι χαρακτηρισμοί "τούβλο", "ανόητος" (εν προκειμένω, ανόητη, καθόσον τυγχάνω γυναίκα)δεν έχουν θέση. Η χρήση τέτοιου λόγου, δείχνει απλούστατα την έξαρση της φασίζουσας νοοτροπίας πολλών ανθρώπων (χουντικών στην πραγματικότητα) γύρω μας, η οποία, ωστόσο, να είναι σίγουρο, θα αγωνιστούμε για να μην γίνει "Master" στην κοινωνία μας.
TheCommentsMaster
11/01/2017 20:11
Καλά θα κάνετε αμόρφωτη κυρία να μάθετε Ελληνικά πριν μας κάνετε διάλεξη. Δεν θα αναφερθώ στη '' δημοκρατική κουλτούρα'' που γράψατε γιατί μου είναι αδύνατο να κατανοήσω την ασυναρτητη πασοκική διάλεκτο. Και πρίν διαμαρτυρηθείτε, το γεγονός οτι αρχίζετε μια φράση με τη λέξη ''σίγουρα'' είναι εξαιρετικά ειδοποιό και προδίδει ενα ακόμα θλιβερό πασοκικό κατάλοιπο. Ελπίζω σύντομα να βρεθείτε εκεί που ανήκετε, στη Γυάρο, όπου αφου παραδώσετε αυτά που κλέψατε τόσα χρόνια θα σας μάθουν με το ζόρι και Ελληνικά.
garidomakaronada
11/01/2017 22:43
"Κύριε" TheCommentsMaster θα έπρεπε να απαντάς με επιχειρήματα, σε αυτά που σου λέει η κοπέλα. (ανεξάρτητα αν συμφωνείς ή οχι) Από την άλλη, εσύ απλά διαλέγεις να επιτίθεσαι στην ίδια με ύβρεις και καταλήγεις σε αυθαίρετα συμπεράσματα, (που ανέφερε οτι είναι πασόκα ή κάτι άλλο; μόνο εσύ το ξέρεις). Στο δια ταύτα, η δημοκρατία μας δίνει το δικαίωμα να ανταλλάσσουμε απόψεις, να έχουμε ελευθερία λόγου πιστεύω, αξιοκρατία, δικαιοσύνη και πολλά άλλα. Υπάρχουν στρεβλώσεις στην δημοκρατία; Ασφαλώς, είναι ένα ατελές ανθρώπινο σύστημα διακυβέρνησης, πάρα αυτά είναι το λιγότερο κακό που λέγαν κ οι αρχαίοι ημών... Ότι εξομοιώνεις ακόμα στον λόγο σου, τον Α.Χίτλερ με τον ΓΑΠ και τον G.B.junior, είναι ένα άλλο θέμα και καλό είναι να μελετήσεις Ιστορία. Αν και θα μπορούσα να γράφω ώρες, απλά δεν θα επεκταθώ. Αναμένω την προσωπική επίθεση και τις ύβρεις σου, ελπίζοντας κρυφά να με διαψεύσεις (πολύ αμφιβάλω). Καλό σου βράδυ ή μέρα (ανάλογα με την ώρα που θα το δεις)
Α.Σ.
12/01/2017 19:03
Σας συγχαίρω θερμά για το σχόλιό σας. Μέσα σε λίγες γραμμές, συμπυκνώνετε όλο το θέμα της Δημοκρατίας. Και εγώ λυπάμαι που υπάρχουν άνθρωποι σήμερα που θεωρούν ότι κάποιοι ανήκουν στη Γυάρο, την οποία πρέπει ασυζητητί να καταδικάσουμε ως μια από τις μελανότερες σελίδες της σύγχρονης Ιστορίας μας. Ελπίζω ότι κάποτε θα αλλάξουν άποψη, κυρίως για το δικό τους το καλό, πάντως από την πλευρά μου, θα έδινα πλέον και τη ζωή μου (άλλωστε έχω ζήσει αρκετά), εάν χρειαζόταν, για να μη ξαναγίνει Γυάρος στον τόπο μας.