Επιστολή Ρούπα - Μαζιώτη: «Κρατάνε ένα υγιέστατο παιδί έγκλειστο και απομονωμένο σε ψυχιατρείο»

  | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/01/2017 15:27 |
Επιστολή Ρούπα - Μαζιώτη: «Κρατάνε ένα υγιέστατο παιδί έγκλειστο και απομονωμένο σε ψυχιατρείο»

Με μία μακροσκελή επιστολή απαντούν οι Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα στην απόφαση της εισαγγελέως ανηλίκων, κα Νικολού, να κρατηθεί ο 6χρονος γιος τους στο Ψυχιατρικό τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων. 

«Η εντολή της εισαγγελέως ανηλίκων, Νικολού, με την οποία επιβάλλεται η κράτηση του παιδιού μας στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων, είναι η πιο σαφής απόδειξη ότι διεξάγεται ένας πόλεμος εναντίον του. Ένας πόλεμος που είναι προέκταση του πολέμου εναντίον μας, εναντίον του Επαναστατικού Αγώνα, εναντίον των αμετανόητων ενόπλων αγωνιστών που μάχονται για την κοινωνική απελευθέρωση. Είναι όμηρος στα χέρια του κράτους, είναι αιχμάλωτος του κοινωνικού και ταξικού πολέμου. Δεν είναι μόνο η εκδίκηση εναντίον μας επειδή είμαστε αμετανόητοι εχθροί του κράτους και του κεφαλαίου, δεν είναι μόνο η εκδίκηση εναντίον μας επειδή παρά τα χτυπήματα που δεχόμαστε, δεν λυγίζουμε. Ο πόλεμος αυτός εναντίον του παιδιού μας είναι κυρίως ένας αυτοτελής πόλεμος. Και στόχος αυτού του πολέμου όσον αφορά το ίδιο το παιδί, είναι η βίαιη διάρρηξη των δεσμών του με την μητέρα του, η βίαιη παρέμβαση στην προσωπικότητα και την ψυχολογία του. Με δυο λόγια είναι μια βίαιη επίθεση σύνθλιψης του παιδιού.

Η πιο σαφής απόδειξη των παραπάνω, είναι η ίδια η εντολή της Εισαγγελέως Νικολού και το περιεχόμενό της, με την οποία διατάσσει τον εγκλεισμό του παιδιού στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων. Στην ίδια εντολή διατάσσει την επί 24ώρου φύλαξη του παιδιού από την Ασφάλεια και την απαγόρευση της επικοινωνίας του παιδιού με οποιοδήποτε άτομο χωρίς εισαγγελική εντολή. Και όσον αφορά την αιτιολόγηση αυτής της απόφασης, αυτή εστιάζει στην « εκκρεμή εκτέλεση εις βάρος της φυσικής μητέρας σωρεία καταδικαστικών αποφάσεων δυνάμει των οποίων έχουν επιβληθεί ποινές κάθειρξης και φυλάκισης», «την σύλληψη της φυσικής μητέρας» από την ΔΑΕΕΒ και «το γεγονός ότι ο φυσικός πατέρας εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης».

Με βάση τα παραπάνω καταλήγει:

«Διατάσσουμε την προσωρινή αφαίρεση της άσκησης της γονικής μέριμνας του ανήλικου τέκνου από τους φυσικούς του γονείς Παναγιώτα Ρούπα και Νικόλαο Μαζιώτη και αναθέτουμε αυτή προσωρινά στην Κοινωνική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», με ρητή εντολή απαγόρευσης επικοινωνίας οποιουδήποτε τρίτου προσώπου εκτός νοσοκομείου με τον ανήλικο».

Με δυο λόγια η ίδια η δράση μας συνιστά την αιτία που λαμβάνεται η απόφαση από το κράτος να αποσπαστεί βίαια τα παιδί από την μητέρα του, να αφαιρεθεί η άσκηση γονικής μέριμνας από τους γονείς του, να κρατηθεί απομονωμένο και φρουρούμενο απαγορεύοντας κάθε συγγενικό του πρόσωπο να έρθει σε επαφή μαζί του.

Και ο χώρος που επιλέγεται για την φυλάκιση του παιδιού είναι ένα Ψυχιατρείο.

Σύμφωνα με την εντολή της Νικολού, το παιδί χρήζει Ψυχιατρικής εξέτασης. Με αυτό δηλώνει ρητώς ότι το παιδί έχει υποστεί ψυχικές διαταραχές μέσα στο περιβάλλον το οποίο ζούσε μαζί μου μέχρι τη στιγμή που έγινε η σύλληψη.

Και αφού από την πρώτη στιγμή που κάποιος ειδικός παιδοψυχίατρος, παιδοψυχολόγος, ακόμα και ασκούμενος χωρίς εμπειρία μπορεί να καταλάβει βλέποντας το παιδί ότι είναι ψυχικά υγιέστατο και ιδιαιτέρως ισορροπημένο παρά τα όσα έζησε τα τελευταία 24ωρα, η κράτησή του στο Ψυχιατρείο παρατείνεται επ’ αόριστων. Και μέχρι η Νικολού να πάρει την οποιαδήποτε απόφαση.

Η μόνη πηγή πρόκλησης ψυχικών διαταραχών στο παιδί μας είναι το κράτος και οι υπηρεσίες του. Αυτές που προβάλλονται ως «υπηρεσίες μέριμνας» για το ανήλικο παιδί μας, είναι αυτές που μπορούν να εξασφαλίσουν την ψυχική ανισορροπία του παιδιού μας. Και γι’ αυτό αρκεί και μόνο το γεγονός ότι είναι κρατούμενο σε ένα χώρο όπου βρίσκονται παιδάκια με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα.

Τα ψυχικά τραύματα στο παιδί μας τα δημιουργούν οι διώκτες μας. Αυτοί που εισέβαλλαν στο σπίτι μας, που το άρπαξαν από την μητέρα του, που επέβαλλαν τον βίαιο και αμετάκλητο αποχωρισμό του από το φυσικό και οικείο περιβάλλον που ζούσε έως σήμερα. Που επέβαλλαν να απαγορευθεί η οποιαδήποτε επαφή των γονιών του μαζί του και κάθε άλλου συγγενικού προσώπου.

Αφού λοιπόν κρατάνε ένα υγιέστατο παιδί έγκλειστο και απομονωμένο σε ψυχιατρείο, είναι πασιφανές ότι στόχος του πολέμου είναι το ίδιο το παιδί και μάλιστα με τον πιο βίαιο και ωμό τρόπο: Επιχειρώντας την πρόκληση ανατροπών και διαταραχών στην ψυχική ισορροπία του. Μετά την αρπαγή του από την μητέρα του, μετά την απομόνωσή του από τους γονείς και τους συγγενείς του, μετά την απαγόρευση οποιουδήποτε να έρθει σε επαφή μαζί του (ακόμα και από παιδοψυχολόγο που έχουμε εμείς διορίσει να το επισκεφθεί), σειρά έχει η οργανωμένη προσπάθεια αποδιοργάνωσης της προσωπικότητας του παιδιού μας.

Της προσωπικότητάς του που – κατά τους διώκτες μας – προσδιορίζεται από το γεγονός ότι η μητέρα και ο πατέρας του είναι αμετανόητοι εχθροί του συστήματος, ότι έχουν σηκώσει τα όπλα ενάντια στο οικονομικό και πολιτικό καθεστώς, ότι πολεμάνε για την ανατροπή του κράτους και του κεφαλαίου, για την κοινωνική Επανάσταση. Της προσωπικότητάς του που προσδιορίζεται από το γεγονός ότι οι γονείς του είναι και θα είναι όρθιοι σε κάθε χτύπημα που δέχονται από το κράτος. Της προσωπικότητάς του που προσδιορίζεται από το γεγονός ότι οι γονείς του είναι Επαναστάτες.

Αυτός ο πόλεμος ενάντια στο παιδί μας διεξάγεται συντονισμένα από την εισαγγελέα ανηλίκων Νικολού, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, την κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ. Αυτοί πολεμούν το παιδί μας, αυτοί είναι που υπονομεύουν την ψυχική υγεία του παιδιού, αυτοί είναι που επιχειρούν να αλλοιώσουν την προσωπικότητά του.

Και επειδή στα ψυχιατρεία συνηθίζεται να χορηγούνται ψυχοφάρμακα, η πιθανή χορήγηση του οποιουδήποτε φαρμάκου στο παιδί είναι η αποκορύφωση της εγκληματικής δράσης του υπουργείου Δικαιοσύνης ενάντια στο παιδί μας.

Και κάθε ώρα που περνά και το παιδί συνεχίζει να είναι στο Ψυχιατρείο, μπορεί να συνεπάγεται μη αναστρέψιμες ψυχολογικές διαταραχές και μόνιμες βλάβες στον ψυχικό του κόσμο.

Συνεπώς ο πόλεμος ενάντια στο παιδί μας δεν είναι μόνο ένα μέσο πίεσης και εκδίκησης προς εμάς τους γονείς του. Δεν είναι μόνο μια εκδίκηση για την ένοπλη επαναστατική δράση μας. Δεν είναι μόνο μια εκδίκηση για τους αμετανόητους γονείς του. Ο πόλεμος ενάντια στο παιδί μας είναι και ένας αυτοτελής πόλεμος, καθώς ο στόχος τους είναι και το ίδιο το παιδί μας.

Εμείς, καθώς και η συντρόφισσα, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου συνεχίζουμε την απεργία πείνας και δίψας ενάντια στο παιδί μας και να δοθεί άμεσα σε συγγενείς μας.

Πόλα Ρούπα

Νίκος Μαζιώτης». 

17
Neo-Plitics
08/01/2017 15:04
Ms Pola,Ti akribos zitas? 1. na se afisoune eleftheri na me galosis to paidi sou se ena politeles spiti dorean? 2. Na sou feroune to exaxrono paidi stis fylakes,na to megalosis esi? Apo oti grafis yparxi kai mia ali lysi: Na se baloune ESENA sto frenokomio, kai tote, an zitisis to paidi sou, tha einai pali sto frenokomio. I diafora einai oti konta se esena, to paidi den tha megalosi pote se ena eiriniko perivalon.
Νίκος
08/01/2017 14:11
Αυτό έπρεπε να το σκεφτότανε πριν κάνουν το παιδί! Εγκληματίες, φασίστες του κοινού ποινικού δικαίου είναι. Το παιδί πως θα μεγάλωνε; Πρέπει να το πάρουν απ τους φασίστες και την οικογένεια που και αυτή δεν θα είναι καλύτερη.
Εθνικιστης Μεσολογγιτης
08/01/2017 14:11
σημερα τα ανανδρα αναρχοκαρκινωματα και μισθοφοροι του Σορος εκαναν παρελαση εναντια στην συγκεντρωση των αδελφων μου του ΙΕΡΟΥ ΛΟΧΟΥ 2012 στο Ωραιοκαστρο,εναντια στον Εποικισμο και ισλαμοποιηση, τους περιμεναν με ανοιχτες τις αγκαλιες αλλα οι λεχριτες πηγαν μονον στην Εγνατιας ...αναρχογκομενες ονομα και πραμα.
Κατακαλων Κεκαυμενος
08/01/2017 13:52
Να φυτεψουν το διδυμο ρουπα - μαζιωτη οσο βαθια στη γη γινεται ωστε να μη ξαναδουν το φως του ηλιου ποτε στη ζωη τους και εμεις να μη ξαναδιαβασουμε γι αυτους.
Α.Σ.
08/01/2017 11:10
Είναι αυτονόητο ότι το παιδί πρέπει να δοθεί στους συγγενείς του και να κρατηθεί μακριά από κάθε ανάμιξη στην υπόθεση.
Bill
08/01/2017 10:56
....ενω εσυ, ως προτυπο γονιου, το διαπαιδαγωγησες οπως θαπρεπε!! Τομαρια που μιλατε κιολας!!!!
dias
08/01/2017 10:28
Τώρα τους έπιασε ο πόνος για το παιδί τους.Όταν έβαζαν βόμβες για να ανατινάξουν στο αέρα την μισή Αθήνα,όταν λήστευαν Τράπεζες,όταν ο Μαζιώτης πυροβολούσε μέσα στον κόσμο με κίνδυνο να σκοτώσει άλλα παιδιά τότε δεν το σκέφτονταν; Και πως θα πήγαινε αυτό το παιδάκι στο σχολείο; Με πλαστό όνομα και πιστοποιητικά;Ή δεν είχαν σκοπό να το στείλουν καθόλου σχολείο;Και αφού δεν αναγνωρίζουν το κράτος και καμιά κρατική αρχή πως καταθέτουν αγωγές στις αρχές που δεν αναγνωρίζουν;Απλά θολωμένα μυαλά.
Στράτος
07/01/2017 18:29
Απορώ πως βγαίνουν τέτοιες επιστολές απο την φυλακή. Εχει στην Ελλάδα ο κάθε κατηγορούμενος για εγκληματικές πράξεις το δικαίωμα να δίνει επιστολές στην δημοσιότητα; Αυτή η κυρία χρησιμοποιεί έμμεσα το παιδί της για να κάνει προπαγάνδα υπέρ της εγκληματικής της ιδεολογίας. Αν το ενδιαφέρον της για το παιδί της ήταν οπως κάθε στοργικής μητέρας θα ήταν αφοσιωμένη σε αυτο και οχι σε επαναστατικούς και ανόητους αγώνες. Μας ρώτησαν αυτοί οι αγωνιστές αν θελουμε να μας σώσουν;
ΕΛΕΟΣ !!!
08/01/2017 13:09
Ετσι κανουν και οι τζιχαντιστες. Παντα χρησιμοποιουνε μικρα παιδια για να προστατευσουν τα τομαρια τους. Ετουτοι ειναι πιο χειρωτεροι ,χρησιμοποιουν το παιδι τους σαν ασπιδα για να προστατευσουν τα παληο-τομαρα τους.Και πληρωνω εγω (ο φορολογουμενος συνταξιουχος των 300 Ευρω τον μηνα ) ψυχιατρους και νοσοκομεια κλπ για την ψυχικη διαταραχη που οι γονεις του (η μητερα του του δημιουργησε??) Τωρα στο 76 της ηλικιας μου καταλαβα ποσο ηλιθιος λαος ειμαστε. Κλα να παθεις ελληνικε λαε και ελλαδα μας σαν χωρα δεν ειμαστε τριτοκοσμικη αλλα τεταρτοκοσμικη και βαλε ΧΩΡΑ. Ισως σε μερικα χρονια αν ζησω να δω (οπως παμε) και την κυρια Ρουπα Υπουργο Δικαιοσυνης !!!!
Κακώς αφιερώνετε ολόκληρη σελίδα στο θέατρο που παίζουν οι εγκληματίες
07/01/2017 17:51
Βρήκαν πάλι τρόπο οι ληστές κι οι συνήγοροι των διαβόλων να γίνουν πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες. Κοινοί εγκληματίες, που επινόησαν τη μέθοδο του "αγωνιστή" για να συγκινούν τον κόσμο, αφού λήστεψαν και κατέκλεψαν ότι βρέθηκε στο δρόμο τους, τώρα διαμαρτύρονται τάχα για το παιδί τους που το μάζεψε η εισαγγελία ανηλίκων. Γιατί, "φυσικά", η μάνα του το ανέτρεφε "άριστα" μέσα στην εγκληματική της παρανομία, κρυβόμενη και μισωντας από τους πάντες και τα πάντα κι είναι η πολιτεία και το νοσοκομείο που θα του κάνουν "κακό". Κι είναι τώρα η πολιτεία και η υγιής κοινωνία που εργάζεται, και δεν ληστεύει, για να ζήσει, που "φυλακίζει" το εξάχρονο παιδί της ανομίας. Με το που τους έπιασαν, άρχισαν τη μηχανή προβολής τους, με απεργίες πείνας και κατηγορίες. Οι εγκληματίες κατηγορούν τους αθώους πολίτες για τα δικά τους εγκλήματα. Υπάρχει άραγε κανείς που είναι τόσο χαϊβάνι ώστε να δίνει έστω και ελάχιστη σημασία στον ξαφνικό "πόνο" των εγκληματιών για το έρμο το παιδί που έφεραν στον κόσμο;

Απορώ και με την επιτυχία της αστυνομίας. Καλά, δεν βρέθηκε ένας υπουργός να τους αποτρέψει από το να τους συλλάβουν; Πάει χάλασε κι ο σύριζα, έγινε συστημικό κόμμα. Εκείνος ο Παρασκευόπουλος κάτι θα έκανε για το θέμα, αλλά τούτος εδώ ο Κοντονής βάλθηκε να μας πείσει ότι είναι σωστός. Ρε λες;...
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
07/01/2017 17:26
ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΒΗΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ. ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΩΝΟΣΗ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ. ΟΣΟ ΠΙΟ ΒΑΘΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ.
07/01/2017 16:49
Να εισαι γονιος ειναι δυσκολο.. Να εισαι επαναστατης και γονιος κολαση..!
Εθνικιστης Μεσολογγιτης
07/01/2017 16:46
στις ευρωπαικες χωρες οι τρομοκρατες και οι μαφιοζοι ειναι σε απομονωση,εδω στο ελληνοφωνο σκυλαδικο εχουν κανει τις φυλακες μπουρδελα στυλ βενεζουελας και καθε κοπροαναρχικο καρκινωμα μπορει να βγαζει επιστολες να απειλει.....ηρθε η ωρα αυτοι οι παρακρατικοι προδοτες να σπανε πετρες για να τρωνε και οχι να τους πληρωνει ο χαμηλοσυνταξιουχος γεροντας την διατροφη τους και την καλοπεραση .....να επανελθει η θανατικη ποινη για τους δολοφονους.
zz
07/01/2017 16:44
Εάν έχει τα ιδία μυαλά με εσάς αμφιβάλλω .
Mboosh
07/01/2017 15:58
Στην πραγματικότητα είναι οι ίδιοι οι γονείς που χρησιμοποιούν το παιδί τους ως αντικείμενο, ως ένα μέσο προκειμένου να πλήξουν το κράτος και τις λειτουργίες του. Το δείχνει και η προκύρηξή τους (απορώ μάλιστα πότε πρόλαβαν να συντονίσουν τις διαμαρτυρίες τους). Το παιδί χρει?ζεται την επίβλεψη από μια ολόκληρη ομάδα ειδικών όπως γίνεται σε ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο. Όσο για τους γονείς του που "αγωνιούν" για την ανατροφή του όταν έκαναν αποπειρες δολοφονίας, ληστείες, και σχεδίαζαν δολοφονίες τι ανατροφή πίστευαν ότι θα του δώσουν; Πως η συμπεριφορά τους θα βοηθούσε στην ψυχική υγεία του παιδιού;
Α.Σ.
08/01/2017 11:14
Τί σημαίνει "πολιτισμένος' κόσμος είναι ένα μεγάλο ζήτημα και ειδικά στο θέμα της οικογένειας. Πάντως, εφόσον υπάρχουν στενοί συγγενείς που διατίθενται να το αναλάβουν, το Κράτος πρέπει να τους το δώσει και ας κάνει την έρευνα για την καταλληλότητα στην πορεία.
Αναγνωρισιμοτητα
07/01/2017 15:52
Σταματηστε τα ΜΜΕ να δινετε αναγνωρισιμοτητα σε τρομοκρατες- ληστες τραπεζων, πιστεψε μας δεν μας καιγεται καρφακι τι απεγινε η Ρουπα-Μαζιωτης, δεν αυξανετε ετσι την κυκλοφορια σας σαν ΜΜΕ? Αλλωστε αυτο επιδιωκουν και οι τρομοκρατες, αναγνωρισιμοτητα για την ψευτοεπανασταση τους.