Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 100 μαθητές δημοτικών σχολείων θα έχουν λόγο στην εξέλιξη ενός συνεδρίου! Οι μαθητές, ηλικίας 8-10 ετών, θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν κοινωνοί πρωτότυπων διαδραστικών εμπειριών, να λάβουν θέση και να εκθέσουν την άποψή τους, να αλλάξουν κάθε στιγμή τη ροή των ομιλιών!

Οι διοργανωτές δημιουργούν μια ομάδα εμπνευσμένων ομιλητών με σκοπό να εμπλέξουν τα ίδια τα παιδιά στις παρουσιάσεις μέσω καινοτόμων πρακτικών. Οι μαθητές από απλοί παρατηρητές γίνονται συμπαρουσιαστές και τελικά συμμέτοχοι στην καινοτομία και την δημιουργικότητα.

Το TEDxYouth@DES, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι στο Varkiza Resort, θα αποτελέσει μια δράση σχεδιασμένη για νέους με σκοπό να ακουστούν και να διαμοιραστούν ιδέες για όλες τι ηλικίες. Χαρισματικοί ομιλητές θα δώσουν βήμα και λόγο στα παιδιά και μέσα από τη διάδραση θα θέσουν ερωτήματα και θα γεννήσουν απαντήσεις.

Μεταξύ των ομιλιτών, η Βάλια Λουτριανάκη, πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση αλλά και η Ελένη Σβορώνου, υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο WWF Ελλάς.