Ευθύνες στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την τακτική που ακολούθησε η Αστυνομία, την οποία καταγγέλλει για επιχειρησιακή ανεπάρκεια, επιρρίπτει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης με επίκεντρο τα επεισόδια στα Εξάρχεια.

Σε δήλωσή του, το βράδυ της Τρίτης, αναφορικά με τη μετατροπή για μια ακόμα φορά του κέντρου σε πεδίο μάχης, ο κ. Καμίνης αναφέρεται στους κατοίκους των Εξαρχείων που αντιμετωπίζουν από τη μια την τυφλή βία και από την άλλη την ατελέσφορη αστυνομία.

Χαρακτηρίζει «απαράδεκτο τον σχεδιασμό της Αστυνομίας ο οποίος αγνοεί ότι στα Εξάρχεια ζουν κάτοικοι που έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα με οποιονδήποτε άλλον πολίτη». Καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου «να αναλάβει τις ευθύνες της για τον εγκλωβισμό των κατοίκων των Εξαρχείων σε έναν ασφυκτικό κλοιό τυφλής βίας από τη μία, και επιχειρησιακής ανεπάρκειας από την άλλη».

Ολόκληρη η δήλωση του δημάρχου Αθηναίων κ. Καμίνη για τα επεισόδια στα Εξάρχεια είναι η εξής:

«Παρακολουθώ με αγανάκτηση να μετατρέπονται τα Εξάρχεια για μια ακόμα φορά σε πεδίο μάχης. Είναι απαράδεκτο ο σχεδιασμός της Αστυνομίας να αγνοεί ότι στα Εξάρχεια ζουν κάτοικοι οι οποίοι έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα με οποιονδήποτε άλλον πολίτη.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της για τον εγκλωβισμό των κατοίκων των Εξαρχείων σε έναν ασφυκτικό κλοιό τυφλής βίας από τη μία, και επιχειρησιακής ανεπάρκειας από την άλλη».