Η υψηλή ηπατοτοξικότητα είναι το κομμάτι που πιθανόν να ενώνει το παζλ- μυστηρίου αναφορικά με την αιτία που προκάλεσε σοβαρές επιπλοκές σε πέντε ασθενείς που υποβλήθηκαν σε επέμβαση στο νοσοκομείο της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με πηγές, και οι πέντε ασθενείς είχαν πάρει φάρμακο για την αναισθησία με τους ειδικούς να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο η φαρμακευτική ουσία να έβλαψε το ήπαρ τους.

Παρά ταύτα, οι έρευνες συνεχίζονται έως ότου να καταλήξουν οι επιστήμονες σε ένα ασφαλές συμπέρασμα.

Πάντως, η διοίκηση του νοσοκομείου επιμένει ότι παρά τους ελέγχους δεν έχει εντοπιστεί –μέχρι στιγμής – ύποπτο μικρόβιο, που θα μπορούσε να ευθύνεται για ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.

Υπενθυμίζεται ότι η μία εκ των ασθενών – 41 ετών –έχασε τη μάχη για τη ζωή της την Κυριακή, καθώς υπέστη λοίμωξη που προκάλεσε νεφρική και ηπατική ανεπάρκεια.

Επιπλοκές εμφάνισαν και άλλοι τέσσερις ασθενείς, οι οποίοι ωστόσο σύμφωνα με τους ειδικούς δεν διατρέχουν κίνδυνο. Μάλιστα, οι τρεις εξ αυτών έχουν ήδη λάβει εξιτήριο.

Σε κάθε περίπτωση, η λειτουργία των χειρουργείων έχει ανασταλεί για λόγους ασφαλείας, ενώ έχει μεταβεί κλιμάκιο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Ζακύνθου για να διερευνήσει την υπόθεση.