Σε ηλικία 84 ετών έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Πέτρος Φυσσούν.

Ο Πέτρος Φυσσούν ήταν ένας μεγάλος ηθοποιός του θεάτρου με πλούσια καριέρα. Το ευρύ κοινό τον γνωρίζει από τις κινηματογραφικές ταινίες, αλλά και από κάποιες τηλεοπτικές σειρές στις οποίες συμμετείχε.

Η πρώτη του ταινία ήταν «οι Παράνομοι» το 1958. Τέσσερα χρόνια πριν είχε αποφοιτήσει από τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Στη μακρά πορεία του στο θέατρο, ερμήνευσε πολλούς αλλά και διαφορετικούς ρόλους, αφού έπαιξε από κλασσικό δράμα, μέχρι επιθεώρηση…

Τηλεοπτικά, ο σπουδαίος ηθοποιός είχε συμμετάσχει σε σημαντικά σήριαλ, όπως το «Άγγιγμα ψυχής», «Για μία θέση στον ήλιο», «Τα ψάθινα καπέλα», «Ο κίτρινος φάκελος» και σε αυτοτελή επεισόδια της σειράς «Τμήμα Ηθών».

Η τελευταία τηλεοπτική του εμφάνιση ήταν σε αυτοτελές επεισόδιο της σειράς του 2007 «Αληθινοί Έρωτες».

Ο Πέτρος Φυσσούν ήταν παντρεμένος με την κόρη του γνωστού και ιδιαίτερα αγαπητού ηθοποιού Κώστα Χατζηχρήστου, Τέτα που ο κωμικός είχε αποκτήσει από τον πρώτο του γάμο με τη Μαρία Νικολαΐδου.

Ο Χατζηχρήστος αρχικά είχε αντιρρήσεις για τον γάμο καθώς δεν ήθελε η κόρη του να σμίξει με ηθοποιό.

Η διαφορά ηλικίας του ζευγαριού ήταν επίσης ένα «αγκάθι» για το οικογενειακό τους περιβάλλον μιας και ο Φυσσούν ήταν περίπου είκοσι χρόνια μεγαλύτερος από την Τέτα.

Παρά τις αντιρρήσεις, παντρεύτηκαν και έζησαν μαζί αγαπημένοι μέχρι τον θάνατο της Τέτας Χατζηχρήστου τον Ιούνιο του 2015.

Μαζί απέκτησαν μία κόρη την Άνια, που από το 2004 έχει ακολουθήσει τον δρόμο του μοναχισμού παίρνοντας το όνομα Πορφυρία.

Η κόρη του Πέτρου Φυσσούν, Άννια ξάφνιασε τους πάντες με την απόφαση της να εγκαταλείψει τα εγκόσμια και να προσχωρήσει στον μοναστικό βίο.

Η απόφασή της αυτή να κάνει στροφή 360 μοίρες, αλλάζοντας το όνομά της σε μοναχή Πορφυρία, βρήκε μάλλον απροετοίμαστους τους γονείς της, πριν από 12 χρόνια.

Ο ηθοποιός και η σύζυγός του είχαν τα τελευταία χρόνια μεγάλα οικονομικά προβλήματα και σύμφωνα με δημοσιεύματα το 2013 η σπιτονοικοκυρά τους τους είχε κάνει έξωση γιατί δεν είχαν δυνατότητα να πληρώσουν τα ενοίκια.

Τότε είχε βοηθήσει η εκκλησία και μετά το Γολγοθά τους είχε βρεθεί σπίτι για να μείνουν.

Τα γεγονότα αυτά είχαν κλονίσει την υγεία του ηθοποιού ο οποίος και είχε καταρρεύσει μπροστά στα μάτια της συζύγου του Τέτας. Μεταφέρθηκε στο Σωτηρία όπου και νοσηλεύτηκε για αρκετές μέρες.