Ομάδα ατόμων που φορούσαν κράνη και κουκούλες έσπασε το αυτοκίνητο του προέδρου του ΟΑΣΑ, Τάσου Ταστάνη, έγραψε συνθήματα στην είσοδο του σπιτιού του και πέταξε κόκκινες μπογιές, αργά το βράδυ της Κυριακής. Ο Τ. Ταστάνης και η οικογένεια του βρίσκονταν στον χώρο κατά τη διάρκεια του βανδαλισμού.

«Η επίθεση με κουκούλες και κράνη παραπέμπει σε σκοτεινές νοοτροπίες και κύκλους» δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει την ευθύνη της εξυγίανσης και της αναβάθμισης των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών προς αποκλειστικό όφελος των πολιτών και θα προχωρήσει» συμπλήρωσε ο κ. Ταστάνης.

«Σπάζοντας ένα αυτοκίνητο 1.000 κυβικών και τρομοκρατώντας την οικογένειά μου σε έναν ιδιωτικό χώρο, όχι μόνο δεν απαντούν στο πρόβλημα των μετακινήσεων των πολιτών αλλά αντιθέτως συνδέονται με ύποπτους κύκλους» σχολίασε ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ για τα άτομα που έγραψαν στην είσοδο του σπιτιού του «ελεύθερες μετακινήσεις για όλους».

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τον βανδαλισμό του αμαξιού και την αναγραφή συνθημάτων στην οικία του προέδρου του ΟΑΣΑ Τάσου Ταστάνη από ομάδα κουκουλοφόρων. Τέτοιες ενέργειες προσιδιάζουν σε μαφιόζικες πρακτικές και δεν έχουν καμία σχέση με τις κοινωνικές διεκδικήσεις. Όσοι χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους είναι απομονωμένοι από το μαζικό κίνημα και δεν τρομοκρατούν, ούτε εκφοβίζουν κανέναν» αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταδικάζει ο ΟΑΣΑ

Η Διοίκηση του ΟΑΣΑ καταδίκασε τη βίαιη επίθεση κουκουλοφόρων και τους βανδαλισμούς στο σπίτι του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Τάσου Ταστάνη.

«Πρόκειται για μια ύποπτη και εντελώς ανεξήγητη ενέργεια η οποία δεν έχει κανένα απολύτως έρεισμα στην κοινωνία και δεν ανταποκρίνεται στο αίτημα των εκατομμυρίων πολιτών της Αθήνας για σύγχρονες, ασφαλείς και προσιτές δημόσιες αστικές συγκοινωνίες», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΟΑΣΑ.

Εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της προς τον Πρόεδρό της και δηλώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι παρόμοιες ενέργειες, από όπου κι αν προέρχονται, δεν πρόκειται να την πτοήσουν και να την τρομοκρατήσουν. Αντίθετα, δυναμώνουν τη βούλησή της να εντείνει με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και σε συνεργασία με όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου, την προσπάθειά της για την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των συγκοινωνιών της Αθήνας και για να υλοποιήσει αταλάντευτα το έργο της εξυγίανσης, του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισής τους προς όφελος του επιβατικού κοινού.