Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκε την Παρασκευή η υπόθεση για τη συνταγματικότητα ή μη της συμφωνίας συμβιβασμού» που ολοκληρώθηκε το 2012 μεταξύ του Ελληνικού δημοσίου και της Siemenς.

Ειδικότερα, στο ΣτΕ με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείς Κωνσταντίνο Κουσούλη, συζητήθηκε μετά από παραπομπή από Δ’ Τμήματος λόγω μείζονος σπουδαιότητας, η συνταγματικότητα ή μη των διατάξεων του νόμου 4072/2012 που αφορά τη «συμφωνία συμβιβασμού» μεταξύ του Ελληνικού δημοσίου και της Siemens.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχει προσφύγει το Σωματείο «Έλληνες Φορολογούμενοι» και Έλληνες φορολογούμενοι υποστηρίζοντας ότι η «συμφωνία συμβιβασμού» είναι αντίθετη σε διατάξεις του Συντάγματος.

Το Σωματείο υποστηρίζει, μεταξύ των άλλων, ότι επίμαχη συμφωνία είναι αντίθετη στο Δημόσιο και εθνικό συμφέρον, καθώς από την παράνομη δραστηριότητα της Siemens στην Ελλάδα (μίζες, κ.λπ.) προκλήθηκε ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο ύψους άνω των 2 δις ευρώ, χωρίς στο ποσό αυτό να περιλαμβάνεται η αποθετική ζημία και η ηθική βλάβη.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της.