Το ποσό των 23.845,38 ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας του στόλου των οχημάτων του καλείται να πληρώσει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Ο οργανισμός χαρακτηρίζει το ποσό υπέρογκο και υποστηρίζει ότι το πλήθος των φόρων με τους οποίους επιβαρύνεται ετησίως στερεί πολύτιμους πόρους για την υποστήριξη των παιδιών που φροντίζει στις δομές του.

Το ποσό των 23.845,38 ευρώ αντιστοιχεί σε τέλη κυκλοφορίας για τα ασθενοφόρα «Του Χαμόγελου του Παιδιού» που δρουν υπό το συντονισμό του ΕΚΑΒ, τα οχήματα άμεσης επέμβασης και υποστήριξης παιδιών που διατρέχουν άμεσο κίνδυνο που δρουν κατόπιν εισαγγελικών εντολών και σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ, τις Κινητές Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής που δρουν σε συνεργασία των Υπουργείων Υγείας και Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων και τα αυτοκίνητα που καθημερινά μεταφέρουν στα σχολεία τα 278 παιδιά από τα 10 Σπίτια Μόνιμης Διαμονής και τα 38 παιδιά από τα τρία Σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας.

«Κάθε 1 ευρώ φορολογίας στερείται από τις δράσεις για τα παιδιά και όλα αυτά την ίδια στιγμή που ‘Το Χαμόγελο του Παιδιού’κάνει έναν τεράστιο αγώνα για να εξασφαλίσει ‘Καλά Χριστούγεννα’ για χιλιάδες παιδιά που έχουν ανάγκη, τα 316 παιδιά που μεγαλώνουν στα σπίτια του, εκατοντάδες παιδιά με προβλήματα υγείας, χιλιάδες παιδιά που ζουν στα όρια της φτώχειας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εκτός από τα τέλη κυκλοφορίας για το στόλο των οχημάτων του βαρύνεται μεταξύ άλλων με ΦΠΑ, φόρο μισθωτών υπηρεσιών, φόρο ιδιόχρησης ακινήτων, φόρο παραχώρησης ακινήτων και φόρο αποδοχής κληρονομιάς.