Σε μείωση των πτήσεων του δρομολογίου Αθήνα-Θεσσαλονίκη κατά την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο προχωρά η αεροπορική εταιρεία Ryanair, λόγω μη επιβεβαιωμένης διαθεσιμότητας του αεροδιαδρόμου τον επόμενο χρόνο, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Προκειμένου να εξυπηρετηθούν περισσότερες διεθνείς πτήσεις και να μην επηρεαστεί ο εισερχόμενος τουρισμός από το εξωτερικό, «η σύνδεση Θεσσαλονίκη- Αθήνα θα μειωθεί από 7 σε 3 καθημερινές πτήσεις, με φιλικά business ωράρια για το καλοκαίρι του 2017» δήλωσε η Τσιάρα Ραβάρα, διευθύντρια μάρκετινγκ και πωλήσεων Ελλάδος της Ryanair.

Η κ. Ραβάρα έκανε λόγο για «λάθος χρονικό συντονισμό των έργων και συνεχή έλλειψη διαύγειας σχετικά με τη διαθεσιμότητα του αεροδιαδρόμου», οι οποίες όπως είπε, «δεν μας επιτρέπουν, παρά μόνο να μειώσουμε κάποιες πτήσεις εσωτερικού ώστε να συμβάλουμε σε περισσότερες διεθνείς αφίξεις τουριστών, μέσω απευθείας πτήσεων προς την Θεσσαλονίκη το επόμενο καλοκαίρι».

Ανησυχούν οι φορείς

Οπως ανακοίνωσε, «η εταιρεία το καλοκαίρι του 2017 θα προσφέρει 19 διεθνή δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη, με 4 νέα δρομολόγια προς Αμβούργο, Γκέτεμποργκ, Κοπεγχάγη και Ντόρτμουντ, καθώς και μια νέα καλοκαιρινή σύνδεση προς Βερολίνο, συμβάλλοντας έτσι στη διεθνή επιβατική κίνηση μέσω μειωμένης σύνδεσης με την Αθήνα».

Οι εργασίες αφορούν το σημείο τομής των δυο διαδρόμων προσαπογείωσης που είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσουν περίπου τον Φεβρουάριο του 2017, και για τις οποίες έχουν εκφράσει την ανησυχία τους, τόσο εκπρόσωποι της Fraport-Greece, όσο και φορείς της αυτοδιοίκησης και του τουρισμού, όπως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος.

Ο προβληματισμός και η ανησυχία αφορά στη μη σαφή εικόνα για την ημερομηνία ολοκλήρωσης των εργασιών, καθώς ενδέχεται, όπως υποστηρίζουν, να συνεχιστούν τα έργα μεσούσης της θερινής περιόδου και αυτό να δημιουργήσει προβλήματα στην εξυπηρέτηση των αεροπορικών εταιρειών.