Οι τελικές μελέτες για τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου στη θαλάσσια περιοχή «Ομπρόσγιαλος» στον Κεφαλά Αποκορώνου Χανίων, παρουσιάστηκαν απόψε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Τεχνικό Επιμελητήριο της πόλης.

Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο σχετικός φάκελος αναμένεται να υποβληθεί για οριστική έγκριση από το υπουργείο Υποδομών μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017, ενώ η χρηματοδότηση του έργου -υπολογίζεται ότι απαιτούνται 150 έως 200 χιλιάδες ευρώ- θα αναζητηθεί είτε μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων, είτε μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Το καταδυτικό πάρκο θα απλώνεται σε μια έκταση 60 στρεμμάτων, ενώ μέσα σε αυτό θα ποντιστούν 2 παροπλισμένα πλοία που έχει διαθέσει για το σκοπό αυτό το Πολεμικό Ναυτικό.

Παράλληλα θα τοποθετηθούν 38 τεχνητοί ύφαλοι που, σύμφωνα με τους επιστημονικούς υπολογισμούς, θα συμβάλουν σημαντικά στην αύξηση της θαλάσσιας ζωής στην περιοχή από το πρώτο κιόλας τρίμηνο.

«Το πάρκο αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος», επεσήμανε μεταξύ άλλων κατά την παρουσίαση ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Βαγγέλης Αποστολάκης και ο αρχηγός ΓΕΝ Γιώργος Γιακουμάκης, οι οποίοι τιμήθηκαν από το δήμο Αποκορώνου για τη συμβολή τους στην προώθηση του έργου μέσω της παραχώρησης των παροπλισμένων πλοίων.