To θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, στο πλαίσιο του νομοθετημένου Εθνικού Σχεδίου Δράσης Διαχείρισης Απορριμμάτων, αλλά και θέματα λειτουργίας της Ψυτάλλειας, αναμένεται να εξεταστούν σε συνάντηση που θα έχουν τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, οι πέντε δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά (πρόκειται για τους δήμους Πειραιά-Κορυδαλλού, Κερατσινίου, Περάματος, Νίκαιας-Ρέντη) μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γιώργο Γαβρίλη.

Στόχος της σύσκεψης είναι να γίνει ένας απολογισμός των πεπραγμένων που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και να καθοριστούν τα επόμενα βήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δήμαρχοι της περιοχής φέρεται να έχουν συμφωνήσει, σε πρώτο στάδιο, να αναλάβουν την ευθύνη σε ό,τι τους αναλογεί για τη διαχείριση των απορριμμάτων που παράγονται σε κάθε δήμο, στο πλαίσιο εφαρμογής του Σχεδίου Δράσης Διαχείρισης των Απορριμμάτων .

Για το θέμα της Ψυτάλλειας, αναμένεται να εξεταστούν και να ζητηθούν τρόποι αναβάθμισης των εγκαταστάσεων στο σταθμό της Μεταμόρφωσης αλλά και στον Ακροκέραμο, καθώς πολλές φορές, όπως υποστηρίζουν, ανάλογα με τον άνεμο, η δυσοσμία καλύπτει τις περιοχές απέναντι από τις εγκαταστάσεις.

Επίσης, ένα ακόμα θέμα που θα εξεταστεί είναι η «Ανανέωση και τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων για το ΚΕΛ Ψυττάλειας».