Από τα χέρια ενός 18χρονου φέρεται να «έφυγε» η φωτοβολίδα που προσγειώθηκε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας, κατά τη διάρκεια του προ μηνός ποδοσφαιρικού αγώνα, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, για τη Σούπερ Λιγκ.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., ο 18χρονος ταυτοποιήθηκε ως δράστης της συγκεκριμένης ενέργειας και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για αδικήματα βίας που συνδέονται με αθλητικές εκδηλώσεις, αλλά και παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Προς την κατεύθυνση της εξιχνίασης της υπόθεσης φαίνεται ότι αξιοποιήθηκε υλικό από το κλειστό κύκλωμα που διαθέτει το γήπεδο της Τούμπας.

Όπως διαπιστώθηκε, ο φερόμενος ως δράστης, από τη Θύρα 4 του γηπέδου, όπου βρισκόταν και χρησιμοποιώντας εκτοξευτήρα, έστειλε τη φωτοβολίδα στο τερέν, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά η αναμέτρηση.

Μάλιστα, για τον εντοπισμό του δράστη, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, διέταξε επείγουσα έρευνα την οποία είχε αναθέσει στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.