Περισσότερα από 173 κιλά χασίς μετέφερε στον χώρο των αποσκευών και σε μπαγκαζιέρα πάνω στην οροφή ΙΧ επιβατικού αυτοκινήτου 44χρονος Αλβανίας που εντοπίστηκε και συνελήφθη το πρωί της Κυριακής στη Βρυσέλλα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας και του Α΄Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο ελέγχων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, έγινε έρευνα στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 44χρονος, ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε, είχε «φουλάρει» το όχημά του με 90 δέματα που περιείχαν ακατέργαστο χασίς συνολικού βάρους 173 κιλών και 981 γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας με δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος του, για διακίνηση, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Στο μεταξύ, δικογραφία σε βάρος 24χρονου για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών σχηματίστηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς.

Συγκεκριμένα, στο Άργος Ορεστικό, αστυνομικοί της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, εντόπισαν και επιχείρησαν να ελέγξουν το αυτοκίνητο που οδηγούσε, ωστόσο αυτός διέφυγε αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα.

Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση, με αποτέλεσμα να εντοπιστεί το εν λόγω αυτοκίνητο εγκαταλειμμένο σε δασική περιοχή του Ξηρολίβαδου Ημαθίας.

Σε συνέχεια των ερευνών, σε δύσβατη περιοχή κοντά στο αυτοκίνητο, εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένοι δύο ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν 65 συσκευασίες με ακατέργαστο χασίς βάρους 47 κιλών και 349 γραμμαρίων.