Με αφορμή δημοσίευμα που αφορά τη σύντροφό του η οποία είναι δικαστική λειτουργός, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με το σημερινό δημοσίευμα της εϕημερίδας «Παραπολιτικά» εις βάρος της συντρόϕου μου το σύστημα της παράγκας στον ελληνικό αθλητισμό δείχνει την έκδηλη ανησυχία του για τις επερχόμενες εξελίξεις. Οι χρηματοδότες του συστήματος διαϕθοράς έχουν κάθε λόγο ν’ ανησυχούν, μπροστά στο διαϕαινόμενο τέλος τους, γι’ αυτό και επιστρατεύουν τον κίτρινο τύπο με ψευδή, κατασκευασμένα και συκοϕαντικά δημοσιεύματα, νομίζοντας ότι θα ϕοβηθώ και ότι η κυβέρνηση θα ενδώσει στις πιέσεις τους.

Ως προς την ουσία του δημοσιεύματος αναϕέρω μόνο, ότι η σύντροϕός μου πριν δώδεκα χρόνια είχε πέσει θύμα απάτης ϕερομένου ασϕαλιστή, ο οποίος υπεξαιρούσε χρήματα τα οποία έπρεπε να καταβάλει με τη σειρά του ως ασϕάλιστρα ασϕαλιστικής σύμβασης υγείας. Σαν να μην έϕτανε αυτή η πράξη του «ασϕαλιστή» όταν αποκαλύϕθηκε η υπεξαίρεση, ο υπέβαλε εις βάρος της συντρόϕου μου ψευτομήνυση, προϕανώς για να την «τρομάξει», για την οποία μάλιστα έχει εκδοθεί προ πενταετίας αμετάκλητο απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών. Αυτά για τις αθλιότητες περί εκκρεμούς και «χαμένης» υπόθεσης.

Είναι απορίας άξιο ότι οι οργανωτές της διαϕθοράς δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει ότι όσες κακοήθεις και αν επιστρατεύσουν η διαδικασία της κάθαρσης θα ολοκληρωθεί σε όλα τα επίπεδα και οι χρηματοδότες του σάπιου συστήματος στο τέλος θα κλαίνε τα βρώμικα λεϕτά που διοχετεύουν σε ανυπόληπτους τύπους.

Έχω κατ’ επανάληψη αναϕέρει, ότι για εμένα μπορούν να γράϕουν και να διαδίδουν ότι θέλουν εκ του ασϕαλούς, αϕού καθ’ ω χρόνω κατέχω κυβερνητική θέση δεν πρόκειται να κινηθώ καθ’ οιουδήποτε. Μου αρκεί να γελιοποιούνται και ν’ εξοργίζονται κάθε ϕορά που οι αθλιότητές τους πέϕτουν στο κενό και οι πολίτες τους γυρίζουν τη πλάτη, αντιλαμβανόμενοι τον σκοπό και το στόχο αυτών των ελεεινοτήτων.

Όμως με τα χαλκευμένα δημοσιεύματα κατά προσώπων του οικογενειακού μου περιβάλλοντος, αποδεικνύουν ότι είναι αδίστακτοι και ευρισκόμενοι μπροστά στο μοιραίο δεν ορρωδούν έναντι ουδενός. Ας τα γνωρίζουν αυτά όσοι αναγνώστες ακόμη επιλέγουν να «ενημερώνονται» από αυτά τα κέντρα».