Πόλη υπόδειγμα για την ανακύκλωση, χαρακτήρισε τον Πύργο Ηλείας ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΝ Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος παραβρέθηκε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου, όπου διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά η «Γιορτή της Ανακύκλωσης».

Για δεύτερη χρονιά, στην πόλη του Πύργου, η έννοια της Ανακύκλωσης, πήρε «σάρκα και οστά» και μετατράπηκε σε ένα διαδραστικό παιχνίδι, μέσα από το οποίο οι μικροί και οι μεγάλοι, ενημερώθηκαν για την σημασία της, αλλά και τους τρόπους που μπορούμε να ανακυκλώσουμε τα υλικά μας.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο Γιάννης Τσιρώνης, μεταξύ άλλων, συνομίλησε για την ανακύκλωση με μαθητές δημοτικών σχολείων της περιοχής, ενώ συμμετείχε μαζί τους στα σχετικά διαδραστικά παιχνίδια.

Όπως σημειώνεται από το ΥΠΕΝ, ο δήμος του Πύργου αποτελεί ήδη πρότυπο ανακύκλωσης για τα πράσινα σημεία που λειτουργούν στην πόλη, αλλά και για τα ποσοστά της ανακύκλωσης που κάθε μήνα καταγράφονται ανοδικά στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στην Πάτρα.

Κατά την διάρκεια της γιορτής ανακύκλωσης, ειδικό κλιμάκιο της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, «δίδαξε» στα παιδιά την σημασία της ανακύκλωσης, ενώ στο χώρο λειτούργησε και λούνα παρκ για τους μικρούς επισκέπτες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης, δήλωσε μετά το τέλος της εκδήλωσης: «Πρέπει να ενθαρρύνουμε τους δημότες να ανακυκλώνουν, ενημερώνοντάς τους αρχικά για τα σημαντικά οφέλη που θα έχουν οι ίδιοι στην ποιότητα της ζωής τους.

Για τα μικρά παιδιά πάντα είναι πιο εύκολο να μάθουν για την ανακύκλωση και τα οφέλη της, ακόμα και μέσα από το παιχνίδι όπως σήμερα, ώστε να αποκτήσουν θετικότερη στάση γι’ αυτήν στο μέλλον.

Ο δήμος Πύργου έχει κάνει τεράστια πρόοδο στον τομέα αυτόν, τόσο όσο αφορά στην ενημέρωση, όσο και στην υλοποίηση δράσεων για την ανακύκλωση. Από αρνητικό παράδειγμα με τα βουνά σκουπιδιών, μετατράπηκε σε μια πόλη υπόδειγμα για την ανακύκλωση, γιατί ο δήμαρχος και η κοινωνία του Πύργου είχαν το θάρρος να μην κρύψουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί, αλλά να το λύσουν με ολοκληρωμένη διαχείριση».

Τον αναπληρωτή υπουργό υποδέχθηκαν στις εκδηλώσεις ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής και ο αντιδήμαρχος – υπεύθυνος για την ανακύκλωση Διονύσης Μπέλτσος, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο συντονιστής της ΠΚ Ηλείας των Οικολόγων Πράσινων Γιώργος Γουβιάς, καθώς και ο εκπρόσωπος της ΕΕΑΑΑ (σε θέματα ΟΤΑ) Δημήτρης Παπασωτήριου.