Τρία έργα που αφορούν στην προστασία ενός νευραλγικής σημασίας πνεύμονα του Λεκανοπεδίου, του Υμηττού, συνολικού προϋπολογισμού 1.171.811 ευρώ, δρομολόγησε το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Πρόκειται για εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των υποδομών πυρόσβεσης αλλά και της προστασίας του δάσους, συνολικής δαπάνης 221.811 ευρώ. Η προγραμματική σύμβαση θα συναφθεί μεταξύ της ΠΑΤΤ του υπουργείου Περιβάλλοντος και του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.)

Σκοπός του έργου είναι η ολοκληρωμένη και αποτελεσματική αναδάσωση της περιοχής και η επιτάχυνση της αποκατάστασης του δασικού οικοσυστήματος με παράλληλο περιορισμό των δυσμενών επιπτώσεων που προκάλεσε η πυρκαγιά.

Οι προβλεπόμενες εργασίες στο δάσος αφορούν: Γραμμικές φυτεύσεις σε μήκος περίπου 13.600 μ. εκατέρωθεν των δασικών δρόμων (17.000 φυτά). Συντήρηση της βλάστησης και ποτίσματα. Καθαρισμό στα 7 τσιμεντένια φράγματα που είναι κατασκευασμένα από την ΕΥΔΑΠ ώστε να υποδεχτούν όλα τα φερτά υλικά και χώματα από τα φράγματα για την προστασία της πόλης.

Οι παραπάνω ανεξάρτητες και αυτοτελείς εργασίες στοχεύουν επίσης στη δημιουργία συνθηκών που θα διασφαλίζουν τους έξης βασικούς άξονες:

-Αντιπυρικές ζώνες βλάστησης, δαπάνης 74.201 ευρώ

– Συντήρηση βλάστησης στην ευρύτερη περιοχή των καμένων εκτάσεων από την 17-7-2015 πυρκαγιά, δαπάνης 74.201 ευρώ

– Αντιπλημμυρική προστασία οικιστικού ιστού, δαπάνης 73.400 ευρώ