Την υπογραφή μνημονίου συναντίληψης με την εταιρεία «DIMAND AE», προκειμένου να προχωρήσει η ανάπλαση και αναβάθμιση ολόκληρης της περιοχής του Αγ. Διονυσίου στον Πειραιά – όπου στην περιοχή βρίσκονται υπό την ιδιοκτησία της συγκεκριμένης εταιρείας τα βιομηχανικά και τα αποθηκευτικά κτίρια του πρώην καπνεργοστασίου «Παπαστράτος»- ανακοίνωσε την Παρασκευή από το βήμα του δέκατου έβδομου συνεδρίου της prodexpo για την Αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι τα κτίρια αυτά θα ξαναζωντανέψουν με νέες σύγχρονες χρήσεις και λειτουργίες τοπικού, υπερτοπικού και μητροπολιτικού χαρακτήρα, συμβάλλοντας στην αναζωογόνηση όλης της περιοχής.

Πρόσθεσε ότι πρόκειται για μία σημαντική επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ σε βάθος χρόνου που θα δημιουργήσει παράλληλα άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας. Ο κ.Μώραλης είπε ότι ο Πειραιάς της ανάπτυξης και της εργασίας, στον αντίποδα του Πειραιά της κρίσης και των πολυεπίπεδων επιπτώσεων της, βρίσκεται στην καρδιά του αναπτυξιακού σχεδίου «Πειραιάς 2020», με στόχο η πόλη να καταστεί τουριστικός, πολιτιστικός ναυτιλιακός και εμπορικός προορισμός διεθνούς ανταγωνιστικότητας και εμβέλειας.

Πρόσθεσε ότι το σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης και ανάκαμψης του δήμου υλοποιείται και αποδίδει καρπούς μέσα από μια σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών και προγραμμάτων που λειτουργούν συνδυαστικά με το αναπτυξιακό πρόγραμμα.

Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες αυτές είπε ότι ο δήμος αναφορικά με τον ΟΛΠ και τη σχέση με την πόλη κατάφερε να εξασφαλίσει ετήσιο έσοδο τουλάχιστον 3,2% επί του τζίρου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, ενώ υπάρχει διαβούλευση με το νέο μέτοχο για επενδύσεις που πρόκειται να πραγματοποιήσει στην περιοχή.

Αναφορικά με την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας είπε ότι η δημοτική αρχή κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή των δικαστηρίων στην πόλη και τη μετατροπή της Ραλλείου σε δικαστικό μέγαρο με χρηματοδότηση από το ΤΑΧΔΙΚ. Επίσης, ανέφερε ότι έχει ολοκληρωθεί η εργασία εκτίμησης της εμπορικής αξίας του Πύργου από ανεξάρτητο εκτιμητή καθώς υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες εκμίσθωσης καταστημάτων στο δημοτικό Θέατρο στην πλατεία Κοραή και στο Πάρκο Δηλαβέρη.

Ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε εξάλλου στην αναβάθμιση της Τρούμπας με αναπλάσεις και αναβάθμιση της περιοχής, ενώ μίλησε για την πρωτοβουλία του δήμου να ενισχύσει την νεανική επιχειρηματικότητα μέσα από το διαγωνισμό BLUE GROWTH PIRAEUS που βρίσκεται ήδη στους τέσσερις καλύτερους του κόσμου.

Το συνέδριο της Prodexpo αποτελεί το μεγαλύτερο που πραγματοποιείται στην Ελλάδα για το Real Estate. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην επίδραση της οικονομικής κατάστασης της χώρας στην εγχώρια αγορά ακινήτων, στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και στο νέο φορολογικό σύστημα των ακινήτων.