Χιλιάδες συμμετέχοντες τρέχουν στον αγώνα δρόμου «30ος Γύρος Αθήνας», ο οποίος ξεκίνησε τις 9 και μισή το πρωί. Μάλιστα, μικροί και μεγάλοι δρομείς φέτος τρέχουν και προσφέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων.

Η εκκίνηση δόθηκε από τον δήμαρχο της Αθήνας, Γιώργο Καμίνη, στο Παναθηναϊκό Στάδιο για τις διαδρομές των 3, 5 και 10 χιλιομέτρων. «Είναι μία γιορτινή μέρα η σημερινή, είναι ο 30ος γύρος της Αθήνας, η μακροβιότερη αθλητική διοργάνωση που γίνεται στην Αθήνα. Συμμετέχουν πάνω από 20.000 δρομείς και σε συνεργασία με την πρωτοβουλία «Όλοι μαζί Μπορούμε» έχουμε μαζέψει 10 τόνους τρόφιμα μακράς διάρκειας. Συνδυάζουμε τον αθλητισμό με τη βοήθεια και την αλληλεγγύη προς τους 25.000 συμπολίτες μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και στηρίζονται καθημερινά από τον δήμο. Σε τρεις εβδομάδες, ραντεβού πάλι εδώ για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Πάντως, λόγω της διεξαγωγής του αγώνα πραγματοποιήθηκαν από τις 06 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας, καθώς και απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων σε λεωφόρους και οδούς του Δήμου Αθηναίων.