Την ανανέωση του συμφώνου συνεργασίας Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, με στόχο τη δωρεάν διάθεση φαρμάκων σε συνανθρώπους μας που βιώνουν δυσκολίες, υπέγραψαν σήμερα Τρίτη, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ως πρόεδρος του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου και ο πρόεδρος της ΠΕΦ, Θεόδωρος Τρύφων.

«Ανανεώνουμε τη συνεργασία μας για να κάνουμε ένα έργο αγάπης», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος και ευχαρίστησε την ΠΕΦ, που «γενναιόδωρα μας βοηθούν και μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και στα αιτήματα ανθρώπων που χρειάζονται φάρμακα. Ευχόμαστε να έχουμε μια καλή συνεργασία και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά, ώστε να μη χρειαστούν άλλες τέτοιες ενέργειες», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Τρύφων σημείωσε ότι «θεωρούμε πολύ σημαντικό, αυτήν την εποχή, να συνδράμουμε με τις όποιες δυνάμεις μας και εμείς στην κάλυψη των αναγκών των ευπαθών ομάδων, μέσω της συνεργασίας μας με την Εκκλησία».

Αξίζει να αναφερθεί ότι λειτουργούν δύο Κοινωνικά Φαρμακεία που υποστηρίζουν τους Δήμους και τα οποία ανήκουν στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, το ένα στην οδό Απόλλωνος 36, στο κέντρο της Αθήνας και στον Δήμο Χαλανδρίου, στην οδό Στρ. Παπάγου 7 και Αριστοφάνους.