Τρεις διασκέψεις χρειάστηκε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για να αποφασίσουν ότι είναι παραδεκτές και βασιμες οι προσφυγές για τις τηλεοπτικές άδειες.Σύμφωνα με πληροφορίες οι σύμβουλοι της Επικρατείας τάχθηκαν υπέρ του παραδεκτού των αιτήσεων των τηλεοπτικών σταθμών με ψήφους 16-9.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί το πέρασμα της διαδικασίας στο επόμενο στάδιο , δηλαδή στην εξέταση της υπόθεσης επι της ουσίας που αφορά το θέμα της συνταγματικότητας ή μη του νόμου Παππά.

Η πλειοψηφία δεν πείστηκε από την εισήγηση του Γιώργου Παπαγεωργίου που είχε ταχθεί υπέρ της απόρριψης των προσφυγών . Μάλιστα, πληροφοριες θέλουν τον κ. Παπαγεωργίου να επανήλθε σήμερα και με νέα τοποθέτηση του να στήριξε και πάλι τις θέσεις του.

Πειθαρχική έρευνα

Hδη έχει κινηθεί πειθαρχική έρευνα σε βάρος ανώτατου δικαστικού, με αφορμή δημοσιεύματα για μηνύματα προσωπικού περιεχομένου που κρίθηκε ότι δημιουργούσαν κλίμα εκβιασμού εν όψει της κρίσιμης Διάσκεψης.

Την πειθαρχική έρευνα διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Ο ανώτατος δικαστικός μέσω των μηνυμάτων φέρεται να έχει βοηθήσει νομικό, με την οποία διατηρούσε σχέση, να επιτύχει σε διαγωνισμό του ΣτΕ. Το παράδοξο είναι πάντως ότι τα μηνύματα αυτά αφορούν γεγονότα του 2014.