Με σύνθημα «το μαύρο δεν έχει αποχρώσεις» τεχνικοί ιδιωτικών καναλιών πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου.

H Ένωση Τεχνικών της ιδιωτικής τηλεόρασης (ΕΤΙΤΑ) είχε πραγματοποιήσει πεντάωρη στάση εργασίας από τις 10:00 το πρωί έως τις 15:00, διαμαρτυρόμενη για το σχεδιαζόμενο λουκέτο στα τηλεοπτικά κανάλια που δεν έλαβαν άδεια στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Οι τεχνικοί ζητούν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των τεχνικών στα κανάλια τα οποία δεν έχουν λάβει άδεια και να μη γίνει καμία απόλυση προσωπικού σε αυτά.

Επίσης, ζητούν να μην προχωρήσει το κλείσιμο των τηλεοπτικών επιχειρήσεων όπου εργάζονται και να ισχύσει η τρέχουσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.

Οι τεχνικοί υπενθύμισαν την υπόσχεση του υπουργού Επικρατείας, Ν. Παππά, για την πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης μεταξύ σωματείων, καναλαρχών και κυβέρνησης και σημείωσαν πως αντί της συνάντησης, τελικά, ο κ. Παππάς κατέθεσε την τροπολογία, την περασμένη Παρασκευή.