Ανακοινώθηκαν, επισήμως, οι υποψήφιοι για εκλογή στην αντιπροσωπεία του ΤΕΕ, στις εννέα Επιστημονικές Επιτροπές Ειδικότητας, στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Αθήνας, για τις εκλογές του Επιμελητηρίου στις 20 Νοεμβρίου 2016. Την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων αποφάσισε η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ κατά την ειδική συνεδρίαση στις 16 Οκτωβρίου 2016.

Στις εκλογές του ΤΕΕ συμμετέχουν με δικαίωμα ψήφου 102.725 διπλωματούχοι μηχανικοί, καθώς το Επιμελητήριο αποτελεί τον μεγαλύτερο επιστημονικό φορέα της χώρας, γεγονός που δίνει σε αυτές τιε εκλογές ιδιαίτερη σημασία.

Σχετικά με τη διενέργεια των εκλογών στο Επιμελητήριο, ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, δήλωσε: «Οι εκλογές του ΤΕΕ, στις 20 Νοεμβρίου, αποτελούν ευκαιρία αλλά και πρόκληση για όλους τους μηχανικούς της χώρας. Ευκαιρία να επιλέξουν εκείνους τους συνδυασμούς και υποψηφίους που πιστεύουν ότι μπορούν να βοηθήσουν τον κλάδο στη δύσκολη πορεία των τελευταίων ετών. Αλλά και πρόκληση να επιλέξουν αυτούς που μπορούν, πραγματικά, πέρα από μεγάλα λόγια, να συμβάλλουν μέσα από το ΤΕΕ στη δημιουργία νέων εργασιών για τους μηχανικούς, αλλά και για την οικονομία, συνολικά. Καλώ όλους τους συναδέλφους μηχανικούς να ενημερωθούν για τις απόψεις και προτάσεις των συνδυασμών και να συμμετέχουν με την ψήφο τους στις εκλογές της 20ης Νοεμβρίου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, 21 συνδυασμοί υποψηφίων και δύο μεμονωμένοι υποψήφιοι έθεσαν υποψηφιότητα για εκλογή στις 155 έδρες της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ.

Όλα τα ονόματα των υποψηφίων ανά ψηφοδέλτιο και συνδυασμό για τις εκλογές της 20ής Νοεμβρίου βρίσκονται στην ειδική ιστοσελίδα του ΤΕΕ: http://web.tee.gr/ekloges-tee-2016/.