Ο μικρός Μπεν Νίνταμ «πιθανότατα» πέθανε σε δυστύχημα κοντά στο σημείο από όπου εξαφανίστηκε στην Κω το 1991, ανακοίνωσε την Δευτέρα βρετανός αστυνομικός που συμμετείχε στην έρευνα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την Κω, ο ντετέκτιβ Τζον Κάζινς της αστυνομίας του Σάουθ Γιόρκσαϊρ δήλωσε πως στη διάρκεια των ερευνών που τερματίστηκαν την Κυριακή κοντά στο αγρόκτημα της οικογένειας Νίνταμ στην Κω βρέθηκε ένα αντικείμενο που «βρισκόταν στην κατοχή του Μπεν» την ημέρα της εξαφάνισής του.

Η αστυνομία έχει δείξει το αντικείμενο σε μέλη της οικογένειας Νίνταμ, αρνήθηκε όμως να διευκρινίσει περί τίνος πρόκειται.

Η αστυνομία «γνωρίζει ότι είναι νεκρός αλλά δεν μπορεί να τον βρει» δήλωσε η μητέρα του Μπεν Κέρι δήλωσε στην εφημερίδα Daily Mail.

Οι ανασκαφικές έρευνες στην Κω, οι οποίες τερματίστηκαν την Κυριακή, ξεκίνησαν έπειτα από πληροφορίες ότι Κωνσταντίνος Μπάρκας, χειριστής χωματουργικού μηχανήματος που πέθανε πέρυσι, ενδέχεται να σκότωσε κατά λάθος τον Μπεν στη διάρκεια χωματουργικών εργασιών κοντά στο αγρόκτημα των παπούδων του παιδιού την ημέρα που εξαφανίστηκε.

Η Κέρι Νίνταμ είχε δηλώσει πρόσφατα ότι ο Μπάρκας «πήρε το μυστικό στον τάφο» και «πρέπει να καεί στην κόλαση».