Tα πρακτικά της πρόσφατης κατάθεσης στη Βουλή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα για τα δάνεια των κομμάτων ζητεί ο επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων Παναγιώτης Αθανασίου.

Ο εισαγγελέας θα μελετήσει τα πρακτικά προκειμένου να διερευνήσει αν με βάση όσα είπε ο κεντρικός τραπεζίτης, υπάρχει δυνατότητα ανάσυρσης από το αρχείο της δικογραφίας για τα δάνεια των κομμάτων. Η υπόθεση,όπως είναι γνωστό,είχε καταλήξει στο αρχείο μετά από σχετική νομοθετική ρύθμιση που είχε ψηφιστεί και απάλλασσε από ποινικές ευθύνες τα στελέχη των τραπεζών .

Για τις δανειοδοτήσεις των κομμάτων, κυρίως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αρχικά έρευνα είχε κάνει ο εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης που είχε ζητήσει και εξηγήσεις από τραπεζικά στελέχη. Ωστόσο, στη συνέχεια, με την ψήφιση της τροπολογίας, η υπόθεση δεν προχώρησε και η σχετική δικογραφία τέθηκε στο αρχείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα των κομματικών δανείων που ξεπερνούν τα 250 εκ. ευρώ, έχει απασχολήσει κατ΄επανάληψη τόσο τον πρωθυπουργό, όσο και τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλο, ενώ έχει αποτελέσει αντικείμενο κατά καιρούς έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης.