Ενας 76χρονος είναι ο οδηγός που παρέσυρε με το αυτοκίνητό του τρεις πρόσφυγες, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό μητέρας με το ανήλικο αγόρι της.

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε έξω από το κέντρο φιλοξενίας Φέσσα στο Ωραιόκαστρο, και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το τρίτο άτομο που τραυματίστηκε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Ιπποκράτειο είναι ανήλικο κορίτσι.

Ο οδηγός συνελήφθη από το Α’ Τμήμα Τροχαίας Θεσσαλονίκης για πρόκληση θανάσιμου τραυματισμού, ενώ για τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργείται προανάκριση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μόλις έγινε γνωστό το τραγικό συμβάν, πρόσφυγες που διαμένουν στη δομή εξεγέρθηκαν και πυρπόλησαν το αυτοκίνητο του οδηγού, ενώ έβαλαν φωτιά και σε κάδους.

Αστυνομικές δυνάμεις και πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν στην περιοχή, όπου σταδιακά η ένταση άρχισε να αποκλιμακώνεται.

Στη δομή μετέβη και ο υπεύθυνος για τη διαχείριση του προσφυγικού, Περιφερειακός Συντονιστής Βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Ράγκος.

«Δεν υπάρχει πλέον ζήτημα, δεν υπάρχει ένταση. Οι πρόσφυγες επιστρέφουν στη δομή, έπειτα από συνεννόηση και μεσολάβηση που προηγήθηκε», δήλωσε, διαψεύδοντας πληροφορίες για προγραμματισμό εκδηλώσεων διαμαρτυρίας σήμερα Δευτέρα.