Κομμάτια υφάσματος, τα οποία ωστόσο παρουσιάζουν «πολύ μικρό ενδιαφέρον», εντόπισαν οι βρετανοί αστυνομικοί που ερευνούν από τη Δευτέρα την περιοχή Ηρακλής στην Κω, όπου χάθηκε το 1991 ο μικρός Μπεν Νίνταμ.

Ειδικότερα, το αστυνομικό κλιμάκιο εντόπισε κατά τις ανασκαφές κομμάτια υφάσματος παλ χρωμάτων, τα οποία θα σταλούν στη Βρετανία για ανάλυση σε εργαστήρια. Όταν το ηλικίας 21 μηνών αγόρι χάθηκε, σύμφωνα με τη Daily Mail, φορούσε λευκό μπλουζάκι με πράσινο σχέδιο και κουμπί, καθώς και καφέ σανδάλια. Δεν φορούσε παντελόνι, καθώς το είχε βρέξει και η γιαγιά του το είχε απλώσει για να στεγνώσει.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των ερευνών Τζον Κάζινς, αυτά τα κομμάτια υφάσματος που βρέθηκαν παρουσιάζουν «μικρό ενδιαφέρον». «Είναι ανοιχτόχρωμα. Ο Μπεν φορούσε λευκό μπλουζάκι. Αναζητούμε επίσης κουμπιά και αγκράφες» επισήμανε.

Τη Δευτέρα οι βρετανοί αστυνομικοί από το Νότιο Γιορκσάιρ εντόπισαν επίσης δεκάδες θραύσματα οστών. Σύμφωνα, ωστόσο, με τον Κάζινς, όλα ήταν οστά ζώων.

Στις έρευνες, που εποπτεύει η ανακρίτρια της Κω και περιφρουρούν έλληνες αστυνομικοί, συμμετέχουν και βρετανοί ειδικοί επιστήμονες, αλλά και εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.