Ένα φαινομενικά απλό τροχαίο , ο εμβολισμός αυτοκινήτου της ΕΛΑΣ με συμβατικές πινακίδες κυκλοφορίας από ένα ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε 49χρονος Γάλλος υπήκοος,οδήγησε στην αποκάλυψη μιας σοβαρής υπόθεσης που απασχολεί τις Διωκτικές Αρχές σε διακρατικό επίπεδο. Ο 49χρονος μετά από επίσημη ειδοποίηση των Γαλλικών Αρχών βρισκόταν σε κλοιό παρακολούθησης ως ύποπτος για σχέσεις με κύκλους τζιχαντιστών.

Το τροχαίο εκτυλίχθηκε προχθές γύρω στις 9 το βράδυ στην Παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας –Θεσσαλονίκης στο ρεύμα προς την Ασπροβάλτα.

Ο 49χρονος φαίνεται ότι αντιλήφθηκε ότι κάτι περίεργο συνέβαινε με το αυτοκίνητο που τον ακολουθούσε και προσπάθησε να αντιδράσει και να ξεφύγει. Σύμφωνα με τη μαρτυρία αστυνομικού, ο οδηγός του ΙΧ άναψε τους προβολείς του αυτοκινήτου του και έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο της ΕΛΑΣ. Λίγο πριν συλληφθεί φώναξε « Αλλαχού Ακμπάρ »( ο Αλλάχ είναι μεγάλος ).

Η υπόθεση πήρε απο την αρχή σοβαρές διαστάσεις επειδή όπως προέκυψε για τον 49χρονο εκκρεμούσε από τις Γαλλικές Αρχές ειδικό μέτρο ελέγχου για λόγους εθνικής ασφάλειας που σημαίνει ότι στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας υπάρχει υποχρέωση στη χώρα που εισέρχεται να μπαίνει σε κλοιό διακριτικής παρακολούθησης.

Ο 49χρονος σύμφωνα με πληροφορίες έχει κατηγορηθεί δυο φορές στο παρελθόν για παράνομη οπλοκατοχή. Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει ταξίδια του σε ευαίσθητες ζώνες , όπως την Υεμένη , το Ιράν και το Ιράκ.

Στην Ελλάδα έφθασε στις 24 Σεπτεμβρίου, από την Τουρκία μέσω Κήπων Εβρου και εντοπίσθηκε αμέσως. Μετά τον έλεγχο για εξακρίβωση στοιχείων που έγινε στα σύνορα , αφέθηκε ελεύθερος και παράλληλα ετέθη σε παρακολούθηση. Ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες είχε ισχυρισθεί ότι θα επέστρεφε στην Γαλλία.

Μετά την σύλληψη του για τον εμβολισμό του αυτοκινήτου της ΕΛΑΣ ,ο 49χρονος οδηγήθηκε χθες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Ισχυρίσθηκε ότι πέρασε τους αστυνομικούς για… κακοποιούς και φοβήθηκε ότι θα του έκαναν κακό. «Λέω αλήθεια .Μπορώ να πω ψέματα στο δικαστήριο αλλά όχι στο Θεό. Δεν φοβάμαι την φυλακή ,αλλά το Θεό».

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε 15 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για απείθεια, φθορά και απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης, ενώ διατάχθηκε η δικαστική απέλαση του .