Συγκέντρωση στην είσοδο του Ζαππείου πραγματοποίησαν μέλη του ΠΑΜΕ, με πανό κατά του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου.

H κινητοποίηση άρχισε στις 6 το πρωί, έξω από το Ζάππειο Μέγαρο όπου θα διεξαγόταν συνέδριο με θέμα τον κατώτατο μισθό και τα εργασιακά, με τη συμμετοχή της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, εργοδοτικών οργανώσεων, της ΓΣΕΕ και άλλων συνδικάτων.

Ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος του ΠΑΜΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η κίνηση αυτή γίνεται «για να καταγγείλουμε όλους αυτούς που συμμετέχουν στο συνέδριο αυτό, οι οποίοι είναι συνυπεύθυνοι για το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων και των εργασιακών σχέσεων. Θέλουμε να καλέσουμε τον λαό να μην περιμένει βέλτιστες πρακτικές, μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς όλο αυτό είναι προσχηματικό που επί της ουσίας θα οδηγήσει σε επίσπευση των αντιλαϊκών μέτρων».

Ο κ.Τασιούλας κάλεσε τον λαό σε αγωνιστική δράση και ετοιμότητα ενώ όπως τόνισε «θα παραμείνουμε σήμερα εδώ για όσο χρειαστεί».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η κινητοποίηση γίνεται την «ημέρα που η κυβέρνηση προχωρά σε συνέδριο-φιέστα για τον κατώτερο μισθό, μαζί με τους βιομήχανους και τις άλλες εργοδοτικές οργανώσεις αλλά και τις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων, τα σταθερά και χρήσιμα στηρίγματα των αφεντικών».

Στο μεταξύ, στο Ζάππειο κατέληξαν οι συνταξιούχοι, κατά τη διάρκεια πορείας με αφετηρία την πλατεία Κλαυθμώνος, όπου είχαν συγκεντρωθεί συνταξιοδοτικές οργανώσεις απ’ όλη τη χώρα, διαμαρτυρόμενοι «κατά των μνημονιακών πολιτικών που έχουν οδηγήσει τον σφαγιασμό των συντάξεων».

Στο Ζάππειο, οι συνταξιούχοι συναντήθηκαν με μέλη του ΠΑΜΕ, που έχουν αποκλείσει από το πρωί την είσοδο του κτιρίου με στόχο τη μη πραγματοποίηση του συνεδρίου για εργασιακά θέματα, με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, συνδικάτων και εργοδοτικών οργανώσεων.

Ο Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «το σημερινό μήνυμα είναι ένα μήνυμα οργάνωσης, πάλης και αγώνα όλων όσων θίγονται από αυτές τις πολιτικές».