Μήνυμα στήριξης των ακριτών έστειλε σήμερα από την Γαύδο, το νοτιότερο σημείο της Ευρώπης, ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας.

Κλείνοντας την τριήμερη περιοδεία του στην Κρήτη, ο κ. Δρίτσας βρέθηκε σήμερα στο ακριτικό νησί, συνοδευόμενος από την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος, επιλέγοντας μάλιστα ως μέσον μεταφοράς το νέο σύγχρονο σκάφος του Λιμενικού Σώματος «Νήσος Γαύδος».

Ο υπουργός Ναυτιλίας είχε την ευκαιρία να βρεθεί σε αρκετά σημεία του νησιού, το οποίο χαρακτήρισε ακριτικό, νησιωτικό διαμάντι, ενώ η δήμαρχος Γαύδου, Ευαγγελία Καλλίνικου, τον ενημέρωσε για τα προβλήματα που οι ακρίτες κάτοικοι του νησιού αντιμετωπίζουν.

Μιλώντας με εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, αλλά και με υπηρεσιακούς παράγοντες που τον συνόδευαν, ο κ. Δρίτσας επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών του νησιού, επισημαίνοντας ότι το νησί έχει τεράστιο γεωπολιτικό και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον και φυσική ομορφιά, που πρέπει να αξιοποιηθούν, ώστε να προσελκύσει, πέρα από τους τουρίστες και μόνιμους κατοίκους, όπως είπε.

Τέλος, ο κ. Δρίτσας αποδέχτηκε σχετική εισήγηση του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος για λειτουργία λιμενικού φυλακίου στη Γαύδο, ενώ όπως έκανε γνωστό, θα προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την αναβάθμιση του λιμανιού.