Γυναίκα 26χρονών κρατείται ως η μητέρα του νεογέννητου κοριτσιού που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε φωταγωγό πολυκατοικίας στην Κατερίνη. Η κοπέλα φέρεται να είχε γεννήσει στην ίδια πολυκατοικία, στην οποία έμεναν οι γονείς της. Το νεογνό είναι καλά στην υγεία του.

Η νεαρή γυναίκα, αλβανικής υπηκοότητας και μητέρα -κατά πληροφορίες- άλλων τεσσάρων παιδιών, φέρεται ότι εγκατέλειψε στο σημείο τη δύο ημερών κορούλα της. Κρατείται στην Ασφάλεια Κατερίνης και ήδη σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος της για απόπειρα παιδοκτονίας.

Οπως έγινε γνωστό, η 26χρονη είχε γεννήσει το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής το κοριτσάκι μέσα στο διαμέρισμα που ζουν οι γονείς της. Στη συνέχεια, η ίδια φέρεται να έριξε το νεογνό στον φωταγωγό της πολυκατοικίας, όπου το άφησε μόνο και αβοήθητο για σχεδόν ένα 24ωρο. Ο 53χρονος πατέρας της ήταν τελικά εκείνος που τη Δευτέρα, γύρω στις 11 το βράδυ, άκουσε το κλάμα της νεογέννητης εγγονής του και ειδοποίησε τις Αρχές.

Διασώστες του ΕΚΑΒ έφτασαν στο σημείο και εντόπισαν το μικρό κοριτσάκι στον φωταγωγό (στο ύψος του πρώτου ορόφου). Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν τυλιγμένο μέσα σε πρόχειρα υφάσματα, ενώ έφερε μώλωπες στα πόδια, πιθανότατα από την πτώση. Αμέσως διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και στη συνέχεια στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Η 26χρονη εμφανίζεται ως μόνιμος κάτοικος Τρικάλων, αλλά το τελευταίο διάστημα φιλοξενείτο μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της στους γονείς της στην Κατερίνη. Κατά την εξέτασή της από τους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης φέρεται να κατέθεσε ότι προέβη στην πράξη καθώς δεχόταν «πιέσεις» κι ότι της ήταν «βάρος» να μεγαλώσει ένα ακόμη παιδί. Από την έως τώρα έρευνα της Αστυνομίας δεν έχει προκύψει εμπλοκή ή γνώση των γονιών για την ενέργεια της κόρης τους.