“Κάθε χρόνο τα εγκαίνια της ΔΕΘ γίνονται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης” ανέφερε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης και ζήτησε να εκδοθεί ψήφισμα, στο οποίο να εκφράζεται η αντίθεση των τοπικών αρχών στα πολιτικά εγκαίνια της έκθεσης.

Ο κ. Μπουτάρης στάθηκε στις χιλιάδες των αστυνομικών που βρίσκονται στην πόλη, στο ότι “οι έμποροι και οι επαγγελματίες είναι έξω φρενών με αυτή την κατάσταση” και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην παραστεί στα εγκαίνια της 81ης ΔΕΘ. “Δεν είναι πολιτικό το γεγονός, αλλά εμπορικό. Σκέφτομαι σοβαρά να μην πάω στα εγκαίνια. Βεβαίως θα δεχτώ στο δημαρχείο τους πολιτικούς αρχηγούς” είπε ο δήμαρχος.

Πρόσθεσε επίσης πως “είναι μια κοροϊδία που ξεκινάει από Καραμανλή και φτάνει μέχρι τις μέρες μας. Ας το παρουσιάσουν στη Βουλή το οικονομικό πρόγραμμα του κράτους. Πάντοτε όλοι οι πρωθυπουργοί υπόσχονταν λαγούς με πετραχείλια”.

Από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης, ο επικεφαλής των “Εντάξει” Σταύρος Καλαφάτης, υποστήριξε πως και ο ίδιος στο παρελθόν είχε προτείνει να διοργανώνεται ένα φόρουμ με τη συμμετοχή του εμπορικού, επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου.

“Να γίνεται ένα διήμερο φόρουμ τις ημέρες της ΔΕΘ, όχι απαραίτητα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Να πάει στη δυτική Θεσσαλονίκη, στον Εύοσμο, στους Αμπελόκηπους, στη Μενεμένη ή στην Καλαμαριά. Να πάει εκεί ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί να συζητούν” είπε, ενώ εξέφρασε την άποψη πως τα εγκαίνια μπορούν να γίνονται από τον δήμαρχο της πόλης.

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη”, Ρία Καλφακάκου, υποστήριξε πως “δεν είναι σοβαρό να λέμε τρεις μέρες πριν στον πρωθυπουργό μην έρχεσαι. Να κάνουμε μια πρόταση για το μέλλον. Να ζητήσουμε ο εκάστοτε πρωθυπουργός να μην λέει μόνο το γενικό σχέδιο για την Ελλάδα αλλά για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία”.