Μητροπολίτης Σμύρνης εξελέγη ο αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Σαμαράς

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/08/2016 19:38 |
Μητροπολίτης Σμύρνης εξελέγη ο αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Σαμαράς

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε το απόγευμα της Δευτέρας τον Αρχιγραμματέα της, Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο Σαμαρά, Μητροπολίτη Σμύρνης.

Πρόκειται για την πρώτη εκλογή Μητροπολίτη Σμύρνης μετά την Μικρασιατική Καταστροφή. Τελευταίος Μητροπολίτης ήταν ο εθνοϊερομάρτυς Σμύρνης Χρυσόστομος.

Επίσης, εξελέγη επίσκοπος Ερυθρών ο Αρχιμανδρίτης Κύριλλος Συκής, ιερατικώς προϊστάμενος της Ορθόδοξης Κοινότητας Σμύρνης.

3
Α.Σ.
29/08/2016 21:03
Μήπως είναι πολύ επικίνδυνες για μας τους πολίτες του Ελληνικού Κράτους αυτές οι ενέργειες του Πατριαρχείου; Έχουν την συναίνεση του Τουρκικού Κράτους;Εάν π.χ. το αντίστοιχο τουρκικό θρησκευτικό σώμα εξέλεγε "επίσκοπο" για περιοχή της Ελλάδας που ανήκε στην Τουρκία μέχρι το 1912 (π.χ Ιωάννινα) και δεν κατοικούν πλέον εκεί Τούρκοι, πώς θα μας φαινόταν; δεν θα εκλαμβανόταν ως ένδειξη αλυτρωτισμού; Πόσοι ορθόδοξοι Χριστιανοί ζούν στην περιοχή της Σμύρνης, ώστε να δικαιολογείται αυτή η πράξη; Ελπίζω να μην μπούμε σε περιπέτειες εξ αιτίας τους, άλλωστε οι παπάδες δεν πάνε στον πόλεμο.
ADM
29/08/2016 20:59
POLU SUGKINHTIKO GEGONOS EXOUME ARXISEI NA XANOUME UGRA APO THN XARA MAS,OTAN MARTURHSEI NA KURHX8EI AGIOS
Εθνικιστης Μεσολογγιτης
29/08/2016 20:18
σκυλοκουρεμα βλεπω...