Αστυνομικούς με ποδήλατα, που διέσωσαν Ισπανίδα τουρίστρια βράβευσε στην Κέρκυρα ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Πρόκειται για τους αστυνομικούς του Τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας Κέρκυρας, που περιπολούν με ποδήλατα στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα για τους Υπαρχιφύλακες Βασίλειο Χαλικιά και Σταμάτιο Βασιλάκη. Οι δύο αστυνομικοί την 28η Ιουλίου 2016 διέσωσαν από πνιγμό 30χρονη υπήκοο Ισπανίας, στην περιοχή του όρμου της Γαρίτσας.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης συνεχάρη τους αστυνομικούς για την πράξη τους και μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Σχεδιάσαμε και εφαρμόζουμε μια σειρά κοινωνικών δράσεων που αναδεικνύουν το κοινωνικό έργο της Ελληνικής Αστυνομίας και έχουν μεγάλη αποδοχή από τους πολίτες σε όλη τη χώρα, όπως οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες, τα Γραφεία Εξυπηρέτησης τουριστών, ο θεσμός των αστυνομικών με ποδήλατα. Το επόμενο βήμα είναι ο τοπικός Αστυνόμος. Ο τοπικός Αστυνόμος είναι ένας θεσμός που λειτουργεί σε χώρους που μας παραχωρούνται από την τοπική αυτοδιοίκηση και καλύπτει στην καθημερινότητα τις ανάγκες του πολίτη, για να μην ταλαιπωρείται, μετακινούμενος ασκόπως ή και με κάποιο κόστος».

Ο Γενικός Γραμματέας απένειμε τιμητικές πλακέτες στους Υπαρχιφύλακες καθώς και στον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας, Κωνσταντίνο Μουζακίτη, για τη δωρεά ηλεκτροκίνητου ποδηλάτου, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο το θεσμό των περιπολιών με ποδήλατα στη Διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας.