Το 2014, η ίδρυση της Εταιρείας Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων ΑΕ (ΕΣΑΝ ΑΕ) έγινε νόμος ανάβοντας το πράσινο φως στην τότε ηγεσία του υπουργείου Υγείας να υιοθετήσει το γερμανικό μοντέλο βαθμολόγησης των μονάδων υγείας.

Σκοπός της ήταν να συλλέξει στοιχεία από τους φακέλους των ασθενών από δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία και εν συνεχεία να τα επεξεργαστεί, δημιουργώντας έτσι ένα σύστημα κριτηρίων κατανομής αμοιβών μεταξύ νοσοκομείων (δημόσιων και ιδιωτικών).

Σημείο – κλειδί στο σχέδιο αυτό ήταν η αξιολόγηση. Οπως αναφερόταν στον σχετικό νόμο – που σημειωτέον φέτος θα έπρεπε να εφαρμόζεται πιλοτικά –  τα νοσοκομεία θα υποχρεούνταν να δημοσιοποιούν εκθέσεις ποιότητας που θα επέτρεπαν στους ασθενείς τη σύγκριση ως προς τις παρεχόμενες θεραπείες και υπηρεσίες.  

Ρόλο βαθμολογητή θα αναλάμβανε (και) ο ΕΟΠΥΥ, ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός φορέας, στον οποίο θα δινόταν η δυνατότητα να βγάζει κίτρινη κάρτα σε κλινικές που διαπίστωνε ότι κοστίζουν ακριβά στο Ταμείο, εξαιτίας – για παράδειγμα – μεγάλου όγκου επιπλοκών χωρίς επιστημονική αιτιολόγηση.

Παρά ταύτα ο νόμος έχει περάσει στα αζήτητα, χωρίς να διαφαίνεται πρόθεση υλοποίησης του εν λόγω σχεδίου ή κάποιου αντίστοιχου. «Κατ’ αυτόν τον τρόπο ωστόσο κατασπαταλώνται κοινωνικοί πόροι. Εν απουσία ελέγχου και αξιολόγησης τα ασφαλιστικά ταμεία αποζημιώνουν τις υπηρεσίες άνευ κριτηρίων. Ομως η αποζημίωση των υπηρεσιών θα έπρεπε να συνδέεται άμεσα με την έκβασή τους» καταλήγει ο Χρήστος Δερβένης.