Μαίνεται πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο Σιδηρόκαστρο Λακωνίας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 35 πυροσβέστες, 14 οχήματα, 11 άτομα πεζοπόρου τμήματος, δύο υδροφόρες ΟΤΑ και δύο αεροσκάφη Πετζετέλ.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στη Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής, όπου παραμένουν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη. Ήδη έχουν καεί 100 στρέμματα δασικής έκτασης, ωστόσο δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές.

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης σε αγροτική έκταση της περιοχής Πρισιλίμες κοντά στο Λαύριο, όπου επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 13 οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν και οι πυρκαγιές στην Εύβοια, σε Μαρμάρι Καρύστου και στην περιοχή Πλατανιστός, καθώς και στον Προφήτη Ηλία Πάτρας, στον Προφήτη Ηλία Ηρακλείου και σε αγροτική έκταση στην περιοχή Μαλαντρένιο Αργολίδας, ενώ κατασβέστηκε η φωτιά στο Μελισσοχώρι Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, προφυλακιστέος κρίθηκε, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, 37χρονος ως υπαίτιος πρόκλησης 12 πυρκαγιών από πρόθεση σε αγροτοδασικές εκτάσεις στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου την περίοδο Ιουνίου-Ιουλίου.

Κατά το τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική αντιμετώπισε 59 αγροτοδασικές και 47 αστικές πυρκαγιές ανά τη χώρα.