Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της 1ης στην Ευρώπη και 3ης σε παγκόσμιο επίπεδο κινητής μονάδας ατομικής υγιεινής για αστέγους (Mobile Day Center) παρουσιάστηκε σήμερα στο Ζάππειο, το πρώτο λεωφορείο – κινητή μονάδα ατομικής υγιεινής για τους άστεγους της Αθήνας.

Η MKO PRAKSIS με την ευγενική χορηγία της Παπαστράτος, την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την υποστήριξη των Οργανισμών φορέων ΟΑΣΑ και ΟΣΥ, συνεργάστηκαν προκειμένου το λεωφορείο να ξεκινήσει το ταξίδι του με σκοπό την ανακούφιση των άστεγων συνανθρώπων μας μέσα από την παροχή υπηρεσιών ατομικής υγιεινής (ντουζιέρα, χημική τουαλέτα ) και πρώτων βοηθειών με χώρο ιατρείου σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, καθώς και με την καταγραφή των άστεγων από κοινωνιολόγους και την ψυχολογική υποστήριξη τους.

Το λεωφορείο θα διέρχεται από το κέντρο της Αθήνας και θα σταματά σε προκαθορισμένα σημεία. Τα δρομολόγια, οι ώρες αναχώρησης και άφιξης ανά σημείο και ανά ημέρα, καθώς και οι ώρες παραμονής σε κάθε σημείο, έχουν προγραμματιστεί έτσι ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες των αστέγων.

Στόχος της πρωτοβουλίας «Φροντίδα εν Κινήσει» είναι να ωφεληθούν περισσότεροι από 1.250 άστεγοι μηνιαίως, ενώ υπολογίζεται ότι οι επισκέψεις θα φτάσουν συνολικά στις 15.000 το χρόνο.