Σε ληστρική επίθεση στο Κερατσίνι, όπου είχε ακολουθήσει – σύμφωνα με το κατηγορητήριο – ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς, συμμετείχε προ τριετίας ο 48χρονος Αλβανός ποινικός Αλεξ Μπαρέλι που καταζητείται ως ένας από τους δύο δράστες του μακελειού στην Αγία Νάπα της Κύπρου, προ δύο ημερών.

Σημειώνεται ότι στη δολοφονική αυτή επίθεση έχασε την ζωή του ο επιχειρηματίας, Φάνης Καλοψιδιώτης, ένας αξιωματικός της κυπριακής αστυνομίας, η σύζυγός του αλλά κι ένας από τους δράστες, 41 ετών, επίσης αλβανικής καταγωγής.

Ο Μπαρέλι είχε καταδικασθεί παλαιότερα σε πολυετή κάθειρξη για διακίνηση ενός κιλού κοκαΐνης που είχε βρεθεί στο σπίτι του στο Κερατσίνι. Όμως για την προαναφερόμενη ληστεία με την αρπαγή λιρών από ιδιώτη είχε καταδικασθεί σε τρία χρόνια φυλάκιση αφού το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπήρχε θέμα επίθεσης εναντίον των αστυνομικών αλλά μόνο «άσκοποι πυροβολισμοί».

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ ερευνούν το δίκτυο των επαφών και στην χώρα μας των δύο Αλβανών που δολοφόνησαν τους τρεις Κύπριους στην Αγία Νάπα και οι οποίοι φέρεται να ταξίδεψαν από Αλβανία προς Κωνσταντινούπολη και να πέρασαν από τα Κατεχόμενα. Ωστόσο οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στο ενδεχόμενο το «δίκτυο» Αλβανών εκτελεστών να είναι το ίδιο με αυτό που έχει προχωρήσει σε εγκληματικές επιθέσεις στην χώρα μας.

Η αιματηρή επίθεση στην Αγία Νάπα σημειώθηκε τέσσερα χρόνια μετά την δολοφονία – στις 23 Ιουνίου 2012 – πέντε σωματοφυλάκων του Φάνη Καλοψιδιώτη, στην ίδια περιοχή. Επιπλέον τον Ιούνιο του 2014 είχε δολοφονηθεί ο 77χρονος πατέρας του επιχειρηματία. Ο Καλοψιδιώτης από το 1984 ζούσε στις ΗΠΑ όπου παρέμεινε μετά τις σπουδές του. Μετά την δολοφονία του αδελφού του, το 1996, ο πατέρας του τον προέτρεπε να επιστρέψει στη Κύπρο για να ασχοληθεί με επιχειρήσεις στον χώρο της νυκτερινής διασκέδασης αλλά και του «ηλεκτρονικού τζόγου». Ο ίδιος ο Φάνης Καλοψιδιώτης σε επιστολή του στο «Βήμα» είχε διατυπώσει υπόνοιες ότι υπήρχε στην κυπριακή αστυνομία «σύστημα υποστήριξης» των ανταγωνιστών και παρεμπόδισης του εντοπισμού των οργανωτών των εγκληματικών επιθέσεων εναντίον του. Όμως εντυπωσιάζει το γεγονός ότι μαζί του δολοφονήθηκε στην Αγία Νάπα ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πληροφοριών της κυπριακής αστυνομίας που διασκέδαζε μαζί του.