Με το μάθημα της Βιολογίας γενικής Παιδείας συνεχίστηκαν οι πανελλαδικές για τους υποψήφιους των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων που εξετάζονται με το νέο σύστημα.

Τanea.gr σε συνεργασία με τα φροντιστήρια Ομόκεντρο Φλωρόπουλου μεταδίδουν τις απαντήσεις στα θέματα της Βιολογίας.

Τα θέματα στη Βιολογία

Οι απαντήσεις στη Βιολογία

Τα θέματα της Βιολογίας όπως εκτιμούν οι καθηγητές του φροντιστηρίου Ομόκεντρο δεν ήταν ιδιαίτερα απαιτητικά για τους μαθητές. Εξέταζαν αρκετά μεγάλο μέρος της ύλης, μέσω απαντήσεων μικρής έκτασης. Ο βαθμός δυσκολίας τους ήταν μικρότερος των περσινών θεμάτων.

Οι υποψήφιοι ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ με το παλαιό σύστημα εξετάστηκαν στα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας (Θεωρητική Κατεύθυνση), των Αρχών Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τεχνολογική Κατεύθυνση) και Χημεία-Βιοχημεία (Τεχνολογική Κατεύθυνση).

Το υπουργείο Παιδείας διευκρίνισε ότι στις επαναληπτικές εξετάσεις των Πανελλαδικών μπορούν να συμμετάσχουν όσοι υποψήφιοι εξετάζονται με το νέο σύστημα, αλλά δεν είχαν δηλώσει τέταρτο μάθημα που συμπληρώνει την Ομάδα Προσανατολισμού.

Αυτό αφορά το μάθημα των Λατινικών (για την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Βιολογία και τα Μαθηματικά (για την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών), καθώς επίσης και τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (για την Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Έτσι, στην περίπτωση που υποψήφιοι προσήλθαν για εξέταση στα παραπάνω μαθήματα και δεν τους επετράπη η συμμετοχή, μπορούν να προσέλθουν στις επαναληπτικές εξετάσεις που ξεκινούν στις 8 Ιουνίου χωρίς την προσκόμιση άλλων δικαιολογητικών.