Για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες συνελήφθη 48χρονος καθώς κατείχε είκοσι κάρτες, ξένων πιστωτικών ιδρυμάτων, τρίτων προσώπων, καθώς και το χρηματικό ποσό των -9.595- ευρώ, την προέλευση των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Για την ίδια υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται, μία 37χρονη γυναίκα και ένας 51χρονος άνδρας, υπήκοοι Κύπρου, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, υπεξαίρεση, απάτη και κατάχρηση του Δημοσίου . Τα εντάλματα αφορούν σημαντική υπόθεση που είχε αποκαλυφθεί με πώληση ακινήτων στο Ψυχικό.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς συμμετείχε συμμορία της οποίας είχαν διαπράξει στο παρελθόν διάφορα αδικήματα και τα παράνομα έσοδα που είχαν αποκομίσει προσπαθούσαν να «νομιμοποιήσουν», μέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό .

Ο ρόλος του 48χρονου ήταν να προβαίνει, κατ’ εντολή του 51χρονου αναζητούμενου, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, σε αναλήψεις χρηματικών ποσών από διάφορα ΑΤΜ, με τη χρήση των προαναφερόμενων καρτών.