«Η έρευνα και η καινοτομία δυστυχώς παραμένουν αποπαίδι και για αυτό χρειάζεται ένα νέο όραμα. Σε αυτή την κατεύθυνση, το δρόμο τον δείχνει ο σημερινός διαγωνισμός της Εθνικής Τράπεζας ο οποίος καθιστά σαφές ότι χρειάζεται μια νέα κουλτούρα συνεργασίας μεταξύ πιστωτικού συστήματος και της καινοτόμου επιχειρηματικότητας», ανέφερε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης, που παρέστη σε εκδήλωση της Εθνικής Τράπεζας για την βράβευση διαγωνισμού τεχνολογίας.

Η σημερινή πετυχημένη διαγωνιστική πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας για την ανάδειξη και βράβευση, αλλά και εν συνεχεία στήριξη καινοτόμων προτάσεων, συμπίπτει με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, η οποία με τη σειρά της σηματοδοτεί μία νέα σελίδα για τη χώρα.

Οι τελευταίες εξελίξεις δημιουργούν την πεποίθηση ότι πλησιάζουμε στο ξέφωτο της ανάπτυξης που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η οικονομία και η χώρα. Αξίζει να αναφερθούμε στο ότι η πρόσφατη θετική απόφαση για την Ελλάδα συμπίπτει με τη σημερινή πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας. Η Ελλάδα επιδιώκει και υλοποιεί πολιτική ανοιχτών οριζόντων και συνεργασιών, και για αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι ιδιαίτερα σημαντικό και το πρόγραμμα της Εθνικής Τράπεζας.

Συγχαίρω την Εθνική Τράπεζα για την επιμονή της να ενισχύει τις επιχειρήσεις που ακολουθούν το δρόμο της καινοτομίας και καλώ τη Διοίκηση να σκέφτεται με λιγότερο τραπεζικά κριτήρια όταν πρόκειται για τη χρηματοδότηση νέων επιχειρηματιών. Η σημερινή γενιά παρά την κρίση και τα συνακόλουθά της, δεν το βάζει κάτω, προσπαθεί, δημιουργεί και είναι πρωτοπόρος στην ανάπτυξη της πατρίδας, πρόσθεσε ο υπουργός.